Březen 2014 s Malou liškou

13.02.2014 17:09

 

Milí přátelé jara, přírody, kultury a dobré nálady!
Za první dva měsíce jsme na svých akcích přivítali přes 130 nadšených zájemců, proto vám všem děkujeme za přízeň. V březnu máme volný jen první týden, pak se s námi můžete opět vidět, slyšet či nahmatat (ostatní smysly doplňte dle libosti). Třetí měsíc letošního roku bude ve velkém stylu - nezmeškejte zajímavý večer ekofilmů s besedou, výjezd do Luhačovic, ani další neméně zajímavé akce.

 

Úterý 11. března: Posed – setkání členů a příznivců klubu

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Posezení našich členů a příznivců, na kterém se můžete s námi lépe poznat a taky si zazpívat u kytary. V 19:00 představíme plán naší činnosti na duben – červen a promítneme fotky z letošních uplynulých akcí.

 

Sobota 15. března: Výjezd za kouzlem Luhačovic

7:40 | sraz v hale hl, nádraží ČD v Olomouci

Vyjeďte s námi ochutnat předjaří do Luhačovic na úpatí Bílých Karpat. Zdejší jedinečné přírodní prostředí inspirovalo na začátku 20. století architekta Jurkoviče k vytvoření zcela unikátního souboru staveb ve stylu lidové secese. Z areálu lázní se budou moci zájemci vydat hned několika turistickými okruhy do okolních lesů a kopců nebo kolem přehrady (2 – 15 km), daleko i vysoko podle nálady a chuti. A kdo chce navštívit městskou plovárnu, stavbu roku 2010, nezapomene si plavky a ručník! Zpátky v Olomouci budeme v 18:06.

Akci vede Hynek Pečinka – info: fox@malaliska.cz, 602 431 149. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč. Možnost domluvit si skupinovou zpáteční jízdenku se slevou – za 165 Kč.

 

Středa 19. března: MODRÁ PLANETA NA ROZCESTÍ – 2 dokumentární filmy s besedou

18:00 | Arcidiecézní muzeum, sál Mozarteum – u katedrály sv. Václava

Komponovaný večer se dvěma filmovými dokumenty jako malá ozvěna festivalu Země na talíři - Alimenterre, který proběhl na podzim v Praze. Dokument Zelená poušť přiblíží, jak životní styl každého z nás může za devastaci tropických deštných pralesů. Co za tím stojí a můžeme tomu zabránit? Závěry filmu obohatí povídání Patrika Sereje, který měl možnost dopady vidět přímo v Indonésii. Následující dokument Královna Slunce si všímá, že včely, tolik potřebné pro život všeho zeleného na naší planetě, v poslední době bez zjevných příčin hynou. Doporučené vstupné: 30 Kč

 

Úterý 25. března: Setkání s knížkou – Václav Hrabě a blues jeho života

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Václav Hrabě byl jediný významný představitel beat generation a nonkonformní mládeže v Československu 60. let. Jak rychle zazářil, tak i zmizel. Nedožil se ani pětadvaceti, natož knižní podoby svých veršů. Talentovaný český básník a prozaik, jehož tvorba úzce souvisela s jazzovou a bluesovou hudbou. Právě v jejím doprovodu zazní verše svébytné imaginace a hudebnosti, plné provokativní skepse a ironie.

Večer připravil Kryštof Richter a spol. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Pátek 28. března: Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče

16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Zrovna jsme nakoupili nové kousky! Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Změna programu a místa vyhrazena – sledujte www.malaliska.cz