Březen 2017 s Malou liškou

09.02.2017 20:23

Po dlouhé zimě to vypadá, že jaro už je opravdu za dveřmi. Ráno už vstáváme do světla (tedy aspoň ti šťastnější z nás) a odpoledne je delší než ještě před několika týdny. A bude to už jen lepší. Naši předci sice říkali "Lépe od hada býti uštknut, než v březnu od slunce ohřát.", ale my optimisté si tím nenecháme kazit den a slunečné dny nebudeme hanět, naopak. A tak si i vy užijte třetí letošní měsíc s námi i bez nás co nejlépe!

 

 

Úterý 7. března POSED – otevřené setkání s Přáteli přírody

18.00 | Restaurace Na Baště, Dobrovského 26 (pod „Hanáckým kopcem“)

Třetí letošní posezení (proto „Posed“) olomouckých Přátel přírody se svými příznivci (i s vámi). Přijďte se podívat na fotky z naší činnosti z poslední doby, pobavit se s našimi členy a příznivci a taky se dobře najíst i napít z nabídky restaurace. Vstup je volný.

 

Čtvrtek 16. března VYCHÁZKA Za duchy olomouckých sídlišť

16.30 | sraz Tererovo náměstí - u kašny

Procházka po vybraném olomouckém sídlišti se zaměřením na stavební styl převládající u nás od 50. do 90. let, umění osvěžující (?) veřejný prostor a dobu, ve které to vše vznikalo. Před procházkou proběhne v Klubu pro seniory na Tererově náměstí krátká přednáška s promítáním. Přednášet i provázet bude Marta Perůtková.

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

 

Sobota 18. března TURNAJ Liščí pingpongový král

14.30 | Pavilonek TJ Sokol Bělidla, Táboritů 11 - v areálu tenisových kurtů (tram č. 4 Bělidla)

Předem přihlášení hráči mají možnost utkat se o titul Liščího pingpongového krále u sokolů na Bělidlech. Kdo nebude hrát, může fandit! Přihlašujte se s uvedením hráč, nebo divák na salavka@seznam.cz nejpozději do středy 15. března včetně. Vlastní občerstvení s sebou v množství, aby mohli ochutnat i ostatní! Ukončení je plánováno na 18.00 hod.

 

Sobota 25. března TURISTIKA Přírodou v podhůří Jeseníků

8.35 | sraz vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n.

První jarní výšlap uspořádáme v podhůří nejvyšších moravských hor, Jeseníků. Projdeme se po trase Ruda nad Moravou – Bohdíkov – rozhledna Háj – Bludov – rozhledna Brusná u Bludova. Cestou navštívíme kromě zmíněných rozhleden i záchrannou stanici ohrožených živočichů a uvidíme bludovský zámek. Celá trasa má zhruba 17 km s mírným převýšením. Zpět v Olomouci budeme v 18.22.

Akci vede Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč. Na srazu je možno se domluvit na společnou jízdenku.

 

Úterý 28. března SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Jaroslav Hašek a jeho přátelé

18.00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – mezi Restaurací Drápal a Pavilonem A

Březnové setkání milovníků literatury se zaměří na život a tvorbu prvorepublikového Jaroslava Haška a jeho kumpánů. Dozvíme se, že Hašek není jen Švejk, ale mnohem víc a zajímavější, a také se podíváme na jeho přátele, Františka Kovaříka, Matěje Kuděje, E. A. Longena, Josefa Ladu a další.

Těší se Eva Sommerová a Lenka Pospíšilová. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.