Červen 2016 s Malou liškou

31.05.2016 14:49

Sobota 4. června DEN PRO PŘÍRODU Turistický retro pochod „Na Velký Kosíř!“

trasa: Čelechovice na Hané, žst. – Čechy pod Kosířem – Velký Kosíř – Slatinice

Sraz účastníků v 9.30 na nádraží v Čelechovicích, kam se dá dostat z Olomouce vlakem – odjezd 8.31 Olomouc hl. n.

Přijďte s námi oslavit náš svátek, Den pro přírodu! Jak jinak, než v přírodě. Půjdeme, v čem chodili turisté nejmíň před 50 lety. Provětrejte skříně, najděte správný ohoz a přidejte se k nám! S sebou i něco na opečení  a něco vhodného na piknik v zámeckém parku v Čechách! Zpět ze Slatinic je do Olomouce dobré pravidelné spojení.

Akci vede Hana Hulíková. Startovné: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

 

Úterý 7. června CVIČENÍ S MARIÍ – jóga jinak

17.30 | Fox club, Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Člověk je plný předsudků. Třeba takových, že jóga znamená jen lotosový květ anebo že cvičitelkou může být jen mladá a štíhlá žena. Přijďte se mezi nás podívat a přesvědčit se, že všechno je jinak a přesto fajn. Trochu cviků na uvolnění těla, mysli a hlavně dobrá nálada a pohoda v duši. Cvičební úbor není třeba. Tentokrát si zacvičíme venku v nedalekém parku, pouze v případě nepříznivého počasí zůstaneme vevnitř.

Akci vede Marie Březinová, cvičitelka jógy a dalších technik. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

 

Úterý 14. června POSED - otevřené setkání s Přáteli přírody

18.00 | Restaurace Na Baště, Dobrovského 26 (pod „Hanáckým kopcem“)

Volné posezení členů a příznivců skupiny Malá liška a jejích aktivit, kde je možno načerpat pohodu do dalších dní a zjistit, jak se všichni mají i co se bude dít v nejbližší době. Setkání je otevřené i pro nové zájemce o činnost. Vstup volný. V případě hezkého počasí nás hledejte na zahrádce!

 

Čtvrtek 23. června MUZICÍROVÁNÍ V PARKU W&S Band + Hudba z Marsu

17.30 | socha Boženy Němcové v Čechových sadech

Na druhé letošní vystoupení v rámci našeho projektu Muzicírování v parku jsme opět pozvali krčmaňský W&S Band, který předvede blues, folk a rock s atmosférou hanácké stepi. Co nezahrají, doplní kapela Hudba z Marsu. Na Dvouhodinovém akustickém vystoupení se představí Jarda Stojan Jiřík, Jirka Waltr Komárek, Pavel Svozil a Hynek Pečinka. Tentokrát hrajeme soše Boženy Němcové, na ideálním místě pro váš piknik. Vstupné dobrovolné.

 

Sobota 25. června TURISTIKA Za krásou Hanáckých Athén

8.15 | sraz vlevo v hale hlavního vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku 8.32 směr Nezamyslice)

Poslední červnovou sobotu vycestujeme ze samého centra Hané pár desítek kilometrů na jih, do Kroměříže, právem nazývané Hanácké Athény. Zdejší Arcibiskupský zámek patří spolu s unikátními zahradami k předním památkám na Moravě a byl v roce 1998 zapsán do Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. My si tento barokní skvost i uličky ve středu města projdeme a jeho atmosféru nasajeme s výkladem Marty Perůtkové. Sovy nechte doma!

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč. Jízdné vlakem si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společnou jízdenku.

 

Úterý 29. června SETKÁNÍ S KNÍŽKOU: B.E.M.! 

18.00 | Fox club, Javoříčská 2 – v prostorách klubu pro seniory, u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Při horkém letním večeru si povykládáme o tom, co jsme četli a co bychom rozhodně doporučili ostatním. Příspěvky tentokrát budou proloženy chvilkami poezie od pánů Máchy, Borovského i Erbena. Půjdeme si k tomu sednout do nedalekého parku, proto s sebou něco k občerstvení, deku

a samozřejmě knihu. V případě nepříznivého počasí se schováme do Fox clubu.

Akci vede Radek Hrachovec. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.