Česko-německý fond budoucnosti podpořil naši akci

25.07.2012 20:15

Česko-německý fond budoucnosti poskytne významnou podporu na společný projekt Change of Winds: všechny chutě Švábska. Ten je součástí spolupráce olomouckých Přátel přírody z klubu Malá liška a jejich kolegů, Přátel přírody z jihoněmeckého Metzingenu. Cílem spolupráce olomouckých a metzingenských Přátel přírody je odbourávání předsudků, poznávání krajiny v oblasti, kde partneři působí, místních lidí, jejich historie a zvyků. 

Change of Winds znamená pětidenní akci asi 100 km od Stuttgartu na konci září a čeští partneři oplatí svým německým kolegům jejich velikonoční návštěvu, která proběhla na Olomoucku. Obě skupiny se vzájemně zase o něco víc poznají a Češi objeví další krásy ze švábského kraje, které jim při minulé návštěvě loni v září zůstaly skryty. Čeká je i možnost vyzkoušet si místní řemesla, připomenout si klikatou minulost nebo třeba podívat se, jak tráví večer běžná německá rodina. A být toho součástí.

Česko-německý fond budoucnosti pomáhá stavět mosty mezi Čechy a Němci. Cíleně podporuje projekty, které svádějí dohromady lidi obou zemí, které umožňují a prohlubují pohledy do jejich světů, do společné kultury a dějin. Od roku 1998 poskytl Fond budoucnosti dohromady přibližně 40 milionů eur na zhruba 7 000 projektů.

Za podporu fondu velice děkujeme!