Co dělat v čase pandemie? Nesedět jen tak, získávat nové znalosti a posunout se

23.03.2021 11:33

Zdravím vás a ozývám se se soukromým tipem pro všechny, kteří umějí aspoň zapnout počítač (nebo chytrý mobil, což je vlastně v dnešní době také především počítač a až potom telefon). Důkazem toho, že jste to právě vy, je to, že si čtete tento e-mail.

Abychom ten čas pandemie čínského koronaviru, který bude ještě chvíli trvat, jen tak nepromarnili, nabízí se dělat něco pro sebe, co se bude hodit, poté co pandemie skončí. A to něco je osobní rozvoj.

Například projít kurzy, programy a nástroje, se kterými získáte nové znalosti, posunete se v kariéře nebo rozšíříte své podnikání. To nabízí Google v češtině a zdarma: 

https://grow.google/intl/cz/programmes

Doporučil bych z nich především části "Pro ženy", "Pro váš osobní rozvoj", "Pro vaše podnikání" a "Pro vaši neziskovou organizaci". Pod odkazy jsou výuková videa a kurzy, kterými projdete zdarma, něco nového se naučíte, strávíte smysluplně svůj čas a zabavíte se. 

Jak říkají chytré hlavy, už se nikdy nevrátíme do toho, jak se fungovalo před koronavirem, ale spousta věcí bude jinak. Nové znalosti se hodí v každém věku. Já třeba aktuálně dělám postgraduální právní studium, abych nezblbnul z neustálých zpráv o plných JIPkách a výzev, jak to "ještě dva týdny musíme vydržet". Marta se zas učí kaligrafické písmo, kamarádka se učí dělat dřevěné šperky... a vy můžete dostat inspiraci třeba na těchto Google kurzech a naučit se něco nového nebo se v něčem zlepšit.

Tak do toho, hlavně nekrnět! :-) Mějte se dobře, zdravě a vesele!

Hynek Pečinka