Co všechno jste s námi mohli zažít o letošních prázdninách?

27.08.2018 17:45

Ani v červenci a srpnu jsme si nedali pauzu a naše akce zabraly v těchto dvou měsících celkem 18 dní z kalendáře. Tady je stručné shrnutí, kde všude bylo možno zažít příjemné chvilky pod vlajkou s logem Malé lišky.

 

Pět červencových dní se slovenskými turisty v Malých Karpatech

Český národ miluje jak odkaz Cyrila s Metodějem, tak i Jana Husa, z obou ale především to, že jejich svátky připadají na první červencovou dekádu. To pak národ na několik dní opouští příbytky a oddává se relaxování na různý způsob – včetně toho, který vyznáváme my: výjezd do nám blízkého zahraničí za přírodou, kulturou, historií, zkrátka za zážitky z cest. Jedenadvacet z našich členů strávilo letos tyto svátky a něco déle, přesněji pět dní v době od 4. do 8. července v západoslovenském lázeňském městečku Piešťany a jeho zajímavém okolí. Více...

 

Makrela s kytarou po slavonínsku

K létu patří pivní zahrádky, makrely, pivo, kamarádi a taky nějaké ty hudební tóny. Na "Hřišti" ve Slavoníně se nás ve čtvrtek 26. července odpoledne sešlo snad třicet a mnozí vydrželi až do tmy. Povedená akce - a tady jsou z ní fotky!

 

Expedice do rumunských hor Retezat překonala naše očekávání

Náš letošní velký prázdninový zájezd do zahraničí směřoval tisíc kilometrů na východ od Olomouce, do rumunského pohoří Retezat a okolních údolí. Desetidenní expedice minibusem pro 18 účastníků proběhla v termínu 10. - 19. srpna, základnou pro nás byl Dům Přátel přírody Codrin, poslední civilizace za dědinkou Cârnic (čti kyrnyk).

Dál už byly vrcholky Jezernatých hor, jak Retezat nazval guru českých poutníků do Karpat, Miroslav Nevrlý, pro horská plesa skrytá ve strmých údolích pod vrcholy. Více...

 

Piknik v Rudolfově aleji

Výzvu "Zabalte svou oblíbenou buchtu, pomazánku na chlebíčky, klobásku nebo cokoliv jiného, co se hodí jako občerstvení na letní posezení v parku. Přijďte se pochlubit a doneste svou specialitu ochutnat přátelům na náš piknik!" uposlechlo docela dost lidí a dorazilo za námi 14. srpna k altánu u fontány ve Smetanových sadech.

 

 

 

 

 

Liškostřelecký turnaj už popáté

V sobotu 25. srpna se třicítka našich členů a hostů zúčastnila v areálu Sokola na Bělidlech našeho Liškostřeleckého turnaje ve střelbě vzduchovkou. Krom toho bylo možno střílet z dalších palných zbraní, zúčastnit se pingpongového turnaje a ochutnat uzeniny z udírny. Tak trochu jubilejní, již pátý ročník této oblíbené akce, letos oživili svou přítomností kostýmovaní členové Historického spolku Kirri z Pňovic. Díky nim jsme si mj. mohli vyzkoušet i lukostřelbu. Putovní pohár za střelbu ze vzduchovky si letos domů odnesla Jana Votroubková, v dlouhém turnaji ve stolním tenisu se nejvíce dařilo Heleně Piterkové. Fotky z akce jsou zde.