Druhé koronavirové setkání bylo spojeno s výletem zasněženou krajinou

15.02.2021 09:07

Spolky, jako je ten náš, založené na setkávání lidí a společné činnosti, v současné koronavirové době neskutečně trpí zákazem dělat to, kvůli čemu vznikly. I my se snažíme, samozřejmě v mezích platných opatření, dělat co se dá, ale je to tak na čtvrt plynu oproti předchozím dobám. A to kdoví jestli. Od začátku roku pořádáme jednou za tři týdny neorganizovaná setkání našich členů, kteří se v určený čas individuálně dostaví na určité místo. Někdo pěšky, někdo MHD, na lyžích, autem, na kole...

Druhé takové setkání našich členů v letošním roce proběhlo v sobotu 13. února 2021 na Pohořanech. Rádi jsme se opět viděli, a opět v počtu asi dvaceti. Z Pohořan jsme se po skupinkách, jak kdo chtěl, vydali směrem na Radíkov, kde jsme využili možnost občerstvení v Chatě Pod Věží. Dále někteří pokračovali na Svatý Kopeček, jiní přes Lošov do Velké Bystřice, další ještě dál do Bystrovan a ti s největší výdrží až do Olomouce, kde jim krokoměr naměřil 20 kilometrů. 

Všichni jsme si užili hezkého zimního počasí, kdy mrzlo tak, aby to nevadilo. Popovídali jsme si, jak zvládáme nouzový stav, a samozřejmě se těšíme, až se zase bude moct normálně žít. A protože nám setkávání chybí, řekli jsme si, že se za tři týdny znovu někde potkáme.

Několik fotek z Dostaveníčka na Pohořanech najdete zde.