Duben 2015 s Malou liškou

21.03.2015 18:17

Pátý rok naší činnosti dospěl do svého čtvrtého měsíce. Je tu duben, ale dneska (31. 3.) třeba v Olomouci docela solidně nasněžilo a někteří i postavili sněhuláky. Snad si s námi počasí jen tak aprílově zahrálo, ti sněhuláci aspoň za chvíli roztáli. Snad brzo bude líp. My jarní typy si to po zimě už zasloužíme.
Naší hlavní událostí v dubnu je výjezd 20 nadšenců na jih Německa, do Metzingenu, kam už 4 roky jezdíme za místními Přáteli přírody a oni k nám. Pak vyrazíme do lesa na Bradlo, sejdeme se nad Tolkienovými knížkami a prostor dostanou i výtvarní šikulové.  Je totiž lepší zažít něco společně s ostatními, než jen sám!

Dubnový leták ke stažení  zde 

 

Pátek - středa 3. - 8. dubna: (Ne)známí sousedé

Metzingen a okolí, Bádensko-Württembersko, Německo
 
Velikonoční návštěva za naší partnerskou skupinou Přátel přírody. Podrobnosti zde.
 
 

Úterý 14. dubna: Posed – setkání členů a příznivců klubu

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte se setkat s našimi členy. Posedíme při dobrém čaji či kávě a přitom si povykládáme, jak jsme se měli u našich přátel v německém Metzingenu. Nebudou chybět ani fotky, které nám připomenou naše zážitky. Lze přijít i odejít průběžně mezi 18. a 20. h.

 

 

Čtvrtek 23. dubna: Výtvarná dílna: papírová krajka

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Je ještě někdo, kdo neví, že papírová krajka není vystřihování vloček na okna? Pak přijďte mezi nás, ukážeme Vám, co všechno se dá v technice Pergamano dokázat.

Hlaste se do neděle 19. dubna včetně na e-mail fox@malaliska.cz. Těší se na Vás Lenka „Lenočka“ Pospíšilová. Příspěvek na akci: členové klubu 30 Kč, hosté 50 Kč.

 

Sobota 25. dubna: Uničovská teniska, Bradlo

7:30 | Olomouc, vlevo v hale hlavního nádraží ČD

Připojíme se k pochodu Klubu českých turistů krásnou přírodou Úsovské vrchoviny. Trasa povede z Nové Hradečné na Bradlo, mohutné skalisko, z jehož vyhlídkové plošiny se můžeme kochat výhledem na roviny Hané i horská pásma Jeseníků. Přes skalní uskupení Tři kameny se pak vrátíme zpět do Nové Hradečné (13 km). Předpokládaný návrat v 17 hodin. Provázet bude Božena Böhmová.

Jízdné (vlak): 112 Kč, možnost skupinové jízdenky. Poplatek KČT: 30 Kč.

 

Úterý 28. dubna: Setkání s knížkou: Tolkien aneb Cesta tam a zase zpátky

18:00 | literární kavárna Druhý domov, Nábřeží 11

Tentokrát se podíváme pod pero jednoho z nejznámějších anglických autorů - J. R. R. Tolkiena. V příjemné atmosféře literární kavárny se projdeme světem Středozemě, poznáme elfy, trpaslíky, enty, hobity, skřety, draky… Přijďte se zaposlouchat nebo i přispět svými postřehy ze světa Pána prstenů.

Akci vede Radek „Fëanor“ Hrachovec. Vstupné: pro členy klubu zdarma, hosté 20 Kč.