Duben 2017 s Malou liškou

01.03.2017 16:43

Sobota 8. dubna KULTURA Svátky jara aneb vynášení Morany z Krčmaně

13.00 Krčmaň, zahájení průvodu na návsi u kaple

Stejně jako loni pomůžeme s připomínkou lidových tradic v typické hanácké dědině na dohled od Olomouce. Krčmaní projde kostýmovaný průvod, který vynese za dědinu Moranu - symbol zimy - a do vsi přinese jaro. U hospody pak budou soutěže pro děti a dospělé, živá i reprodukovaná hudba a bohaté občerstvení. Akci organizuje Jaromír Jiřík a spol.

Plakát Morana   Pokyny pro dobrovolníky

 

Úterý 11. dubna VÝTVARNÁ DÍLNA Malované tenisky

Přeloženo na jindy. Nový termín se včas dozvíte.

 

Pátek – neděle 14. – 16. dubna MEZINÁRODNÍ Velikonoce v pohybu    

Na letošní velikonoční svátky jsme připravili několik zajímavých aktivit, ke kterým se můžete přidat. Připojí se k nim i vídeňští Přátelé přírody, kteří zrovna budou v Olomouci na návštěvě. Na většinu programů je třeba se předem přihlásit. Stáhněte si speciální leták: 1704 malaliska_velikonoce.pdf (250 kB)

 

Sobota 22. dubna DO PŘÍRODY VE MĚSTĚ Přes cihelnu a pískovnu k posezení u grilu

Za památkami a přírodou Nemilan a Slavonína

14.45 | sraz na konečné busu č. 17 Nemilany

I v roce 2017 pokračujeme v seznamování se s trasami projektu Do přírody ve městě. S rozkvetlým jarem přišla na řadu trasa Nemilany a Slavonín. V těchto městských částech se seznámíme s místními památkami, z nichž nejzajímavější je slavonínská cihelna z roku 1882 s původním komínem, která prošla významnou rekonstrukcí. Pokračovat budeme kolem místních rybníků a setkání zakončíme pohodovým posezením v některé z místních venkovních hospůdek u grilu a piva. Několikakilometrovou nenáročnou trasou provede účastníky Jana Votroubková.

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

 

Úterý 25. dubna SETKÁNÍ S KNÍŽKOU "Občas se v této zemi obtížně potlačuje pláč"

18.00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – mezi Restaurací Drápal a Pavilonem A

Autorem citátu v názvu dubnového Setkání s knížkou je prof. Robert Kvaček, vysokoškolský pedagog, spisovatel, překladatel a publicista. Tento téměř 85letý historik se specializuje na dějiny Česka ve 19. a 20. století. Jeho dílem a životními názory vás provedou Eva Sommerová a Alžběta Peutelschmiedová.

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.