Duben 2018 s Malou liškou

24.03.2018 12:52

Jaru se ještě pořád nechce mezi lidi, a tak je třeba pochválit moudrost našich předků, kteří po březnovém vlezení za kamna o měsíc později hulákali na ostatní nedočkavce tahající je ven z baráku: "Ještě tam budem!" Znamená to, že letošní skladba počasí je léty prověřená a že jen my jsme nedočkaví. Těm, co nemají kamna, a je nás většina, protože do mezery mezi zdí a radiátorem se vejít nedá, nezbývá než vyjít z příbytku a najít podobně "potrestané" lidi, se kterými lze trávit tento podivný čas přechodu mezi zimou a jarem. My vám je nabízíme na následujících akcích. Bude váš duben aspoň trochu podle našich not? Pokud ano, budeme rádi. Tak na shledanou mezi námi!

Všechny naše akce jsou otevřené každému veselému člověku, a pokud není napsáno jinak, přístupné i bez předchozího přihlášení.

 

Čtvrtek 5. dubna KERAMICKÁ DÍLNA Aladinova lampa

Akce je zrušena.

 

Úterý 10. dubna POSED Setkání členů a příznivců olomouckých Přátel přírody

18.00 | Restaurace U Puškaře, Vídeňská 11

Na třetím letošním posezení (proto „Posed“) olomouckých Přátel přírody pro členy a příznivce (tedy i pro vás) zkontrolujeme, jak kdo po zimě vypadáme, probereme zážitky z letošních už proběhlých akcí a řekneme si, co nás čeká ve druhé třetině roku. Vstup je volný.

 

 

Pátek - neděle 20. – 22. dubna VÍKENDOVKA Lašský víkend

Štramberk. Výjezd za příběhem krajiny a jejích lidí do jarních Beskyd
Akce je obsazena. Více: www.malaliska.cz/stramberk2018

 

Úterý 24. dubna SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Vaše oblíbené knihy

18.00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2

První letošní možnost ovlivnit, o čem se na „Setkání s knížkou“ bude mluvit. Je na vás, jaké knihy přinesete a co o nich řeknete ostatním přítomným knihomilcům. Diskusi bude moderovat Eva Sommerová. Vstup je volný.

 

Úterý 1. května VODÁCKÁ Na raftech k soutoku Moravy s Bečvou

Státní svátek - jednodenní vodácká plavba jarní přírodou

Splouvání toku Moravy je určeno pro nenáročné vodáky, kterým zajistíme místo na raftu. Zájemci s vlastním člunem či lodí jsou také vítáni. Na trase od Bolelouckého jezu do Lobodic (cca 14 km) uvidíme zajímavý boleloucký splav, krásnou řeku Moravu a přírodu na jejich březích, staré mosty, soutok Moravy a Bečvy a nádhernou Národní přírodní rezervaci Zástudánčí. Podrobnosti najdete na www.malaliska.cz/morava.

Přihlašování zájemců je do 15. dubna.