Jak bylo těžký najít v lese houby a kešky

25.09.2018 11:40

V sobotu 22. září jsme vyrazili na výlet na Kosířsko, ze kterého jsme se měli vrátit se základy keškování a taky nějakými houbami. Oboje jsme splnili, a tak akce s názvem Houbařské keškování neměla své jméno bezdůvodně. 

Na sraz na vlakovém nádraží v Olomouci nás přišlo ráno jen pět, což byl vzhledem k nočnímu lijáku docela úspěch. Počasí naštěstí mile překvapilo, a tak se z ranní syroviny vyloupl příjemný den, podle kalendáře poslední tohoto léta.

Dojeli jsme do Slatinic, kde jsme zamířili do areálu lázní, protože tu teď nějaký čas nedobrovolně tráví náš člen Laďa Gyurán. S ním jsme strávili hezkou hodinku před lázeňskou restaurací a pak jsme pod vedením Marty P. Perůtkové po poučení o tom, co jsou kešky, vyrazili do stopy je hledat.

Cestou na vrchol Velkého Kosíře jsme sice našli jen jednu, zato ale hezkou. Poblíž místa, kde došlo k leteckému neštěstí, byla v lese bedna po vojenské munici. Dál už ale až na kopec nic. Na Kosíři někteří z nás zdolali vrchol rozhledny, zatímco jiní tvrdili, že už tam byli a že tam tedy nemusejí.

Pokračovali jsme lesy a poli přes Ludéřov do Náměště na Hané. Cestou jsme hledali houby, kterých ale moc nebylo, protože i přes deště posledních dob byl les docela suchý. S keškami to ale bylo o dost lepší. Našli jsme jich několik – v pařezech, pod mostem i na stromech. Do Náměště jsme tak došli s pocitem „splněno“.

Fotky z výletu najdete zde

A pro ty, co vůbec nevědí, co je to ten geocaching, tu máme tento odkaz.