Květen 2014 s Malou liškou

01.05.2014 17:38

Jaro je tu se vším všudy. Více než v předchozích měsících vyrážíme ven z Fox clubu. V květnu s námi můžete poznat atmosféru předhůří Nízkého Jeseníku, kudy vedla hranice mezi Velkoněmeckou říší a Protektorátem Čechy a Morava. Kupodivu, je to kousek za Olomoucí. Druhý výlet nás zavede do okolí Hanušovic, nenecháme si totiž ujít již tradiční pochod Pivovarská čtvrtka. I Setkání s knížkou bude v květnu výjezdní. Za jedno odpoledne to stihneme otočit do Zábřeha a zpět, abychom se pod sochou místního velikána, dobrodruha Eskymo Welzla dozvěděli, jak že se dostal až do polárních krajů. Pro velký úspěch opakujeme Africkou výtvarnou dílnu ve spolupráci s YMCA, samozřejmě ani v květnu nevynecháme Posed a hernu stolních her pro velké a větší než malé hráče. Přijďte i vy za námi okusit fajn atmosféru našich akcí.

 

Úterý 13. května: Posed – setkání členů a příznivců klubu

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Posezení u dobré kávy nebo čaje, na kterém se můžete s námi lépe poznat, zazpívat si u kytar a zkusit si něco vyrobit. Taky představíme své letní akce, kde je ještě volno. Lze přijít i odejít průběžně mezi 18. a 20. hod.

 

Pátek 16. května: Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče

16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Zrovna jsme nakoupili nové kousky! Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Sobota 17. května: Naše blízké Sudety – aneb ze Sv. Kopečka na Hrubou Vodu

Sraz 9:05 | zastávka busu č. 11 Sv. Kopeček, bazilika (odjezd z hl. nádraží v 8:46)

Vydáme se ze Sv. Kopečka přes fort na Radíkově, který si prohlédneme, dál až na Pohořany. Poté snad vystoupáme i na Jedovou (633 m n. m.), odkud se rozhlédneme daleko do kraje. Pak sestoupáme a ukončíme putování v hospůdce U Supa vedle nádraží v Hrubé Vodě. Trasa má asi 14 km a je středně náročná.

Akci vede Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč. Možnost přidat se ke skupinové jízdence z Hrubé Vody. Zpět v Olomouci bychom měli být v 16:30.

 

Čtvrtek 22. května: Africká výtvarná dílna

18:00 | YMCA – Hodolany, Šafaříkova 7 – od zastávky tram 4 Hodolanská zahnout za školu

Na workshopu zaměřeném na umění afrických národů si budeme moci vyzkoušet různé výtvarné techniky využívající přírodniny. Nejlepší nápady vzniknou až na místě, můžete přijít s čistou hlavou.

Hlaste se prosím do úterý 20. května včetně na e-mail marcela@malaliska.cz. Akci zajišťuje Marcela Moser ve spolupráci s olomouckou pobočkou YMCA. Příspěvek na akci: členové klubu 100 Kč, hosté 120 Kč.

 

Sobota 24. května: Pivovarská čtvrtka, Hanušovice

Sraz: 7:35 vlevo v hale hl. nádraží v Olomouci, návrat: 18:04 tamtéž

Čtvrtka je ojedinělá turistická akcí, kterou pořádá pivovar Holba. Každoročně se na ní sjíždějí příznivci turistiky a ryzího piva z hor, aby absolvovali pěší túry na vyznačených trasách. My jsme si vybrali 12km trasu okolím Hanušovic. Startovné: dospělí 50 Kč, děti 30 Kč. Startující obdrží mapu trasy, poukázky na občerstvení a kupón do tomboly.

Možno se přidat ke zpáteční skupinové jízdence za 130 Kč. Akci vede Hynek Pečinka.

 

Úterý 27. května: Setkání s knížkou: Za Eskymo Welzlem do Zábřeha

Sraz: 16:00 vlevo v hale hl. nádraží v Olomouci, návrat: 20:41 tamtéž

Setkání s knížkou bude mimořádně výjezdní. Pojedeme se seznámit s dobrodruhem Janem Eskymo Welzlem přímo do místa, kde se narodil a odkud odešel, aby skončil až na dalekém severu. Welzl nebyl jen cestovatel, ale i vynikající vypravěč, který v nás dodnes probouzí  sny o divočině, dobrodružství a kamarádství. Hlaste se na fox@malaliska.cz do 25. 5. Těší se na vás Eva Sommerová.

Možno se přidat na společnou zpáteční jízdenku za 45 Kč. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč.