Květen 2015 s Malou liškou

23.04.2015 19:48

Sotva jsme se vrátili z Velikonoc v jižním Německu, táhne nás to opět ven. Začátek května stráví 25 výletníků na pomezí Čech a Rakouska v Novohradských horách. Na konci měsíce zase odletí sedmička dobrodruhů na expedici do Portugalska. Máme letos křídla pěkně roztažená a nenecháme si je přistřihnout. Nezapomínáme ale ani na ty, co musejí nebo chtějí celý květen trávit v Olomouci. Můžete přijít na Posed, projít se po drobných historických a přírodních pamětihodnostech čtvrti Nové Sady nebo se setkat s knížkami a lidmi, co umějí číst. Už tradiční turistickou akcí je v květnu Pivovarská čtvrtka, kterou jsme ani jednou, co jsme spolu, nevynechali. Pátý měsíc pátého roku naší činnosti se zkrátka podařilo dobře uvařit. Je na vás, jestli ochutnáte, anebo necháte hodovat jiné. Doporučujeme první možnost!

Květnový leták je zde...

Čt - ne 7. - 10. května: Novohradské hory / Freiwald 

4 dny poznávání šumavského předhůří z české i rakouské strany - propozice zde...

 

Úterý 12. května: Posed – setkání členů a příznivců klubu

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte se setkat s našimi členy, seznámit se s námi. Posedíme při dobrém čaji či kávě, sdělíme si dojmy z posledních akcí a dotkneme se i toho, co má náš klub na programu v následujících dnech. Lze přijít i odejít průběžně mezi 18. a 20. h.

Úterý 19. května: Novými Sady a okolo řeky Moravy

Sraz 17:00 u zastávky autobusu č. 14, 16 Nové Sady, železniční zastávka

Nenáročná procházka z centra olomoucké čtvrti Nové Sady a dále proti proudu řeky Moravy od mostu, kde řeka opouští olomouckou zástavbu, až k mostu u kojeneckého ústavu, známého místa krmení divokých kachen. Představíme Vám tak jednu z tras v rámci našeho projektu „Do přírody ve městě“ a přiblížíme historické i přírodní zajímavosti Nových Sadů.

Akci vede Hana Hulíková. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Sobota 23. května: Pivovarská čtvrtka, Hanušovice

Sraz 7:40 vlevo v hale hl. nádraží v Olomouci, návrat: 17:03 tamtéž

Čtvrtka je ojedinělá turistická akce, kterou pořádá pivovar Holba. Vybereme si jednu z tras (cca 10 – 15 km) v okolí Hanušovic. Startovné: dospělí 50 Kč, děti 30 Kč. Startující obdrží mapu trasy, malou pivní sklenici a poukázky na občerstvení.

Možno se přidat ke zpáteční skupinové jízdence. Akci vedou Květoslav Richter a Petr Zatloukal.

 

Úterý 26. května: Setkání s knížkou

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Čtete rádi knihy? Vezměte svoji oblíbenou knížku s sebou za námi a podělte se o své dojmy z její četby. Budeme si povídat o zajímavých knihách, tentokrát na volné téma.

Těší se na vás Eva Sommerová a Radek Hrachovec. 

 

St - st 27. května - 3. června: Expedice Alentejo, Portugalsko

netradiční vandrování portugalsko – španělským pohraničím s místními průvodci, více zde...