Květnová výtvarná dílna se znovu inspirovala Afrikou

25.05.2014 18:08

Ve čtvrtek 22. května jsme letos už podruhé měly výtvarnou dílnu inspirovanou africkými motivy. U Moniky Tiché v olomoucké pobočce YMCA je vždycky plodná a tvůrčí atmosféra, tak se nám i dařilo. Přestože nás bylo sotva do mariáše, se děly zajímavé věci.

Eva s Janou zkontrolovaly svoje věci z minulé návštěvy a hned se pustily do další tvorby. Eva malovala modrou temperou hmatku a drobné keramické útvary, které se dají napustit vonnými oleji a osvěžují místnost. Hned nato začala vytvářet z hlíny ozdobné a nápadité zápichy do květináče.

To Jana se hned zkraje pustila do neobvyklé misky z hliněných kuliček. Protože si vzaly jiný typ hlíny než minule, tak jim šla práce pěkně od ruky.

Monika Tichá jako vždy sršela nápady a dobrou náladou. Ukázala nám část své sbírky knoflíků, které sbírá už 11 let. Má je rozdělené podle typů, barev a tvarů. Používá je i na ozdobu originálních textilních taštiček, které jsou neobyčejně pečlivě řemeslně zpracovány. A že může někdo sbírat knoflíky, by mě ani nenapadlo. Sbírka je to náramná.

Macek pokračovala obrazem z předešlé výtvarky, pořád nad ním dumala a přemýšlela. Občas kousek domalovala a přemýšlela. No, ne všechna díla se rodí lehce.

A u té práce jsme poslouchaly písně Jarka Nohavici a povídaly si do pozdních hodin. Byl to velmi příjemný večer.

Fotky z workshopu jsou zde