Leden 2013 s Malou liškou

17.12.2012 17:55

Nastupte s námi hned na začátku roku do vlaku směr Liškov. Naskočit můžete i mimo jednotlivé zastávky, které po trati bude náš vlak dělat. Je v něm místo pro celou rodinu i pro sólisty. Jak se říká, dobrých ľudí sa veľa zmiesti. Cestující jsou příjemní a personál rovněž, cestou není nouze o překvapení a sem tam jsou i změny - inu jako v každém normálním vlaku, však to známe všichni.

Zastávky, které naši jízdu čekají v lednu, jsou v tomto seznamu:

Stáhněte si lednový leták: mala_liska_2013_leden_letak.pdf (216,4 kB)

 

 

Úterý 8. ledna: Posed - setkání členů a příznivců klubu

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Vždy o druhém úterý v měsíci odpoledne se scházíme v našem Fox clubu. Přijďte si nás prohlédnout, dozvědět se o akcích plánovaných v tomto roce a popřemýšlet o dalších nápadech. Lze přijít kdykoli mezi 18. a 20. hodinou a taky kdykoli odejít.

 

Čtvrtek 17. ledna: Výtvarná dílna – Africká keramika

 

18:00 | YMCA, Šafaříkova 7, Hodolany (zastávka tramvaje č. 4 „Hodolanská“, odtud 100 m za školu)

Není keramika jako keramika. Pod vedením lektorky Moniky Tiché si vyzkoušíme, jak keramické nádoby vyrábějí a zdobí Afričané. Jde o první tříhodinovou lekci – celkem nás čekají tři. Kapacita je nejvýše 20 účastníků.

Příspěvek na 1 lekci: člen klubu 100 Kč, nečlen klubu 120 Kč. Přihlaste se do 15. ledna včetně zde nebo na fox@malaliska.cz

 

Pátek 18. ledna: Večerní pochod na hrad Helfštýn

Sraz: 15:30 vlevo v hale hl. nádraží ČD v Olomouci

Vyrazíme z Olomouce do Lipníka nad Bečvou, odkud se vydáme na 7km trasu vedoucí na hrad Helfštýn. Pod hradem možnost opéct vlastní špekáčky, v restauraci Pod Hradem v Týně nad Bečvou hraje kapela. Poslední autobus směr Přerov z Týna 21:06(v Olomouci 22:26), je i možnost přespat do soboty ve vytápěné škole v Týně na zemi ve vlastním spacáku. Akci vede Hynek Pečinka, tel. 602 431 149.

Příspěvek na akci: nečlen klubu 20 Kč, členové zdarma. Možnost využít skupinovou jízdenku do Lipníka za 35 Kč.

 

Čtvrtek 24. ledna: Tibet – novinky ze střechy světa

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Hostem lednového Cestovatelského večera budou opět Karin a Michal Majerovi z o. s. M.O.S.T., které se zaměřuje na pomoc Tibetu a tibetským uprchlíkům v Indii. Tentokrát s nimi přijede i Tibeťan Jigme Tenzin. Tématem bude Tibet a všechno, co vás napadne se zeptat.

Příspěvek na akci: nečlen klubu 20 Kč, členové zdarma

 

Pátek 25. ledna: Deskohraní – společenské hry pro každého

17:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími zkušenými hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet. Akci vede Michal Štrajt.

Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Úterý 29. ledna: Setkání s knížkou

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přineste si knížku, kterou máte rádi, pochlubte se ostatním, co jste četli nebo právě čtete. Každý může přispět ke zdaru večera a přečíst nějaký svůj zážitek, postřeh či drobnou povídku. Těší se na vás Eva Sommerová.

Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč