Leden 2015 s Malou liškou

24.12.2014 13:29

Začíná pátý rok naší činnosti. Na konci ledna 2011 se totiž uskutečnila první naše akce, a hledle turistická do přírody v okolí Sovince, kde jsme pěkně vymrzli. Přečíst si o tom můžete zde. Neodradilo nás to tehdy od pokračování, a i proto se spolu můžeme potkat v lednu 2015.

Na začátku nového roku si připomeneme hudební večery, které jsme dříve pořádali hodně často. Spoléháme také na vás, kteří něco sbíráte - předvést se můžete na našem Posedu. Naši dobrovolníci projektu "Do přírody ve městě" probádali i Bukovany a seznámí nás s nimi. Pěšky a bude-li sníh, i na běžkách. A jaké by to byly zimní večery bez tajemné literatury? Jeden takový jsme pro vás připravili na konec ledna. Přijďte za námi!

  • Lednový leták si stáhněte zde
  • Lednový kurýr si prohlédněte tady

 

Čtvrtek 8. ledna: Hudba pro (d)uši

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Chladný zimní večer strávíme v příjemné společnosti písní Jarka Nohavici, Roberta Křesťana, Pavla Žalmana Lohonky a dalších autorů za doprovodu akustické kytary i jiných hudebních nástrojů. Hrají a zpívají Hynek Pečinka, Zdeněk Šupina, Kryštof Richter a vy.  

Akci vede Hynek Pečinka. Vstupné: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč.

 

Úterý 13. ledna: Posed „Sbírám, sbíráš, sbíráme“

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte na tradiční setkání členů a příznivců klubu. Sdělíme si dojmy z posledních akcí, popovídáme, jak bylo o Vánocích a na Silvestra. A tentokrát si posezení zpestříme vašimi sběratelskými kousky. Každý přece něco sbírá, tak přineste na Posed malou ukázku. Lze přijít i odejít průběžně mezi 18. a 20. h.

Sobota 17. ledna: Okolím Bukovan pěšky i na běžkách

Sraz 8:50 na zastávce autobusu č. 15 Hlavní nádraží (stanoviště F)

Za poznáním přírody v bezprostředním okolí Olomouce se tentokrát vydáme do vesničky Bukovany a jejího okolí. Představíme Vám jednu z tras v rámci našeho projektu „Do přírody ve městě“. Pěšky nám to potrvá asi dvě hodinky, v případě příznivých sněhových podmínek můžete přibrat běžky. V cíli, kde se pěší i běžkaři sejdou, se pak vzájemně podělíme o své zážitky. Trasou Vás provede Marcela Dosedělová a přiblíží místní historické i přírodní zajímavosti.

Akci vede Zdeněk Šupina. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč. Jízdné si hradí každý sám. Aktuální informace a podrobnosti na e–mailu fox@malaliska.cz.

 

Pátek 23. ledna: Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče

17:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Máte-li rádi oblíbené stolní hry i ty méně známé, dobrou společnost podobně naladěných hráčů a příjemnou atmosféru, Deskohraní je tu pro Vás. Do herny deskových her lze přijít kdykoli po 17. hodině a stačí se orientovat podle toho, co je na stole.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Úterý 27. ledna: Setkání s knížkou – téma „Věčné tajemno“

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

I když se zdá svět stále více poznaný, tajemno zůstává, je věčné. Někdo se v něm jen prochází, někdo je nachází, nejčastěji v knihách. Tajemný je vesmír, staré báje, symboly, myšlenky konkrétního člověka. Na našem setkání poodhalíme podobu svých tajemných zákoutí, myšlenek o tajemnu, které nás neustále fascinuje, o kterém čteme.

Akci vede Eva Sommerová. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Novinky z našeho projektu Do přírody ve městě sledujte na www.prirodavemeste.cz