Leden 2020 s Malou liškou

21.12.2019 20:05

 

Pátek 10. ledna PRO DOBROVOLNÍKY Setkání organizátorů našich akcí

16.00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2

Naši dobrovolní organizátoři mají možnost vyměnit si zkušenosti z pořádání našich aktivit pro členy i veřejnost, dozvědět se nějaké „fígle“, jak udělat akci zajímavou pro lidi a na co při přípravě a provedení myslet a co neopomenout. Přihlášení zájemců předem, do 8. 1. na mailu fox@malaliska.cz.

 

Středa 15. ledna DIVADLO Kočičí hra

19.00 | Divadlo na Šantovce

Zájemci o návštěvu divadla s námi už před Vánocemi vykoupili lístky do celé 9. řady, ale vy ostatní si je jinam do hlediště můžete ještě sami sehnat a být v divadle s námi. Jdeme do Šantovky na inscenaci Moravského divadla Kočičí hra. Více ke hře a objednávka vstupenek zde.

 

Čtvrtek 16. ledna CESTOVATELSKÝ VEČER Panama – malý stát se světovým významem

18.00  | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2

Panama je malý stát na pomezí Jižní a Střední Ameriky kontrolující strategický průplav mezi Atlantským a Tichým oceánem. Panama, to jsou i vysoká vulkanická pohoří a bílé písčité pláže. Fotky a své zážitky z této zajímavé země nám přiblíží Dominika a Petr Kovaříkovi.

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč.

 

 

 

Sobota 18. ledna VÝLET Za veterány, zvířaty i relaxem na Šumpersko

7.15 | sraz vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku 7.33 směr Kouty nad Desnou)

Na první výlet roku 2020 vyrazíme na nedaleké Šumpersko. U Rapotína si prohlédneme zemědělský skanzen i muzeum veteránů a zoo park. Zahrnují expozici od dětských kočárků, kol, motokol, motocyklů, aut, koňských kočárů až po motory, traktory, zemědělskou a vojenskou techniku. V sousedním zoo parku jsou k vidění opice, pštrosi, lamy, velbloudi i kajmani. Dále se vydáme zčásti po naučné stezce do nedalekých Velkých Losin. Po zhruba 10 km cesty se dostaneme ke zlatému hřebu výpravy – do zdejších termálů, kde se vyhřejeme a zrelaxujeme.

VARIANTA PRO TURISTY: Pokud nemáte zájem o návštěvu termálů, ale chcete se ještě kousek protáhnout a projít, můžeme přidat ještě 8 km do Loučné nad Desnou (zámek s parkem).

Návrat do Olomouce je plánován kolem 19. hodiny. Akci vede Hanka Hulíková a Hynek Pečinka.  

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společných jízdenkách.

 

Čtvrtek 23. ledna EXKURZE Za hvězdami do Prostějova

„Objektů na pozorování je docela dost,“ odpověděl pan Martin Tylšar, který nás podruhé přivítá na prostějovské hvězdárně. Za jasného počasí budeme pozorovat vesmír dalekohledy, můžeme čekat i krátkou přednášku o vesmírných tělesech.

Vstupné: 40 Kč dospělí, 20 Kč děti a důchodci. Akci vede Marcela Hoffmanová.

Doprava do Prostějova vlakem:  Olomouc hl. nádraží odjezd v 16.33, příjezd do PV 16.58, dále společně MHD bus č. 9, zastávka Plumlovská sídliště, ke hvězdárně cca 5min pěšky.

Zpět z  Prostějova vlakem ve 20.00 hod., a pokud ho necháme odjet, jedou ještě 3 další vlaky.

 

 

 

Sobota 25. ledna EXKURZE Do Kutné Hory za Jiřím Trnkou

7.00 | sraz vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku 7.20 směr Praha)

Exkurze do města, ve středověku označovaného za pokladnici českého království, které dodnes dává na odiv bohatství zdejší stříbrné šlechty. Po prohlídce historického centra, jehož památky jsou zapsány v Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, navštívíme výstavu Jiří Trnka – V zahradách imaginace. Projekt představuje autorovo celoživotní dílo a nabízí přímý vstup do Zahrady  pěti kluků, velryby a kocoura.

Návrat do Olomouce kolem 19.30 hod. Akci vede Marta P. Perůtková.

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společných jízdenkách. Plné vstupné na výstavu je 200 Kč.