Leden 2022 s Malou liškou

23.12.2021 20:22

AKTUALIZOVÁNO 25. 1. 2022

K účasti na našich lednových akcích zveme všechny naše členky a členy a také veřejnost všeho věku a velikostí. Prosíme, pro vaši i naši bezpečnost dodržujte při účasti aktuálně platná vládní protiepidemická opatření pro hromadné akce a spolkovou činnost.

 

Úterý 11. ledna :: ÚTERNÍ PROCHÁZKA Zimní Přerov

10.15 | sraz vlevo v hale hlavního vlak.  nádraží Olomouc (odjezd vlaku 10.33 směr Nezamyslice)

Půjdeme se podívat na nejhezčí náměstí v Přerově, kde je i zámek, který si také prohlédneme. Projdeme fortnou a přijdeme do Městského parku Michalov. A nezapomeneme navštívit Ornitologickou stanici Muzea Komenského. Nebude chybět posezení u kávičky nebo pivečka.

Akci vede Helena Polášková. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč.

 

Úterý 11. ledna :: POSED – setkání členů a příznivců: "Přines, co ti doma zavazí" 

18.00 | Nový Fox club (alias Klub pro seniory Pavelčákova 21), vstup z Uhelné ul. od restaurace Morgan

Obnovujeme pravidelné posezení (proto Posed) našich členů a příznivců v klubu, pro které je vyhrazen druhý úterní podvečer v měsíci. Lednový Posed bude na téma „dones, co ti doma zavazí“. Inspirace vznikla z toho, že každý má doma ve skříních spoustu zbytečných věcí, chce se jich zbavit, ale ne je vyhodit. Je to oblečení, ale i leccos jiného, a třeba ještě někomu poslouží. Můžete tedy přinést, co najdete, dát to v klubu na stůl a odnést si, co se vám bude hodit. Autorkou nápadu je Věra Zatloukalová, která domluvila i krátkou besedu s výtvarníkem, jenž právě takové kousky zpracovává, vystavuje a má s tím úspěch.

Vstup volný, můžete přijít i v průběhu - ve Fox clubu budeme nejméně do 20.00 hod. Beseda začne v 18.15 hod.

 

 

Neděle 16. ledna :: NOVOROČNÍ SETKÁNÍ PŘÁTEL PŘÍRODY ONLINE

V půlce ledna se pokusíme na dálku setkat s ostatními členy našeho spolku napříč republikou - pomocí onlinového přenosu přes aplikaci Google Meet. Výhodou je, že si nemusíte nic stahovat, nemusíte mít ani žádný zvláštní účet (opravdu ne!). Stačí mít jen počítač se zvukovým výstupem (ať vidíte a slyšíte ostatní), ideálně i mikrofon a kameru (ať ostatní vidí a slyší vás). Funguje to nejen na počítači, připojit se můžete i přes chytrý mobil.

Setkání začne v 18.00, adresa online schůzky přijde našim členům mailem. 

 

 

Úterý 18. ledna :: LIŠKA V DIVADLE Amélie z Hejráku

19.00 | Divadlo Tramtarie, Slovanský dům, Hynaisova ulice

Společná návštěva divadelního představení. Vstupenky si raději hned rezervujte nebo kupte online nebo v infocentru v podloubí radnice. Divadlo není nafukovací.

Amélie z Hejráku je autorská komedie volně inspirovaná slavným filmem Jeana Pierra Jeunetta. Nejnovější hra Vladislava Kracíka nahlíží na svět skrze romantickou povahu hlavní hrdinky. Její vyprávění je postaveno na kontrastu fádní reality nelehkého života na olomoucké periferii a rozvinuté, neukočírovatelné fantazie naší Amélie, která, ověšena igelitovými taškami ze supermarketu, tiše touží po dobrodružství, velkých hrdinských činech i lásce. (Foto: Divadlo Tramtarie)

 

Sobota 22. ledna :: MĚSTSKÁ HRA Česká Třebová

7.40 | sraz vlevo v hale hlavního vlak. nádraží Olomouc

Po dvou úspěšných podvečerních městských hrách v ulicích Olomouce a jedné výjezdní variantě pro Kolín se vypravíme za půldenním poznáním České Třebové. Opět s pomocí úkolů, které připraví Lenka Lenočka Pospíšilová. S sebou potřebujete psací potřeby, dobrou náladu, případně svačinu.

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč. Jízdné si zajišťuje každý sám, případně se lze na srazu domluvit na skupinovou jízdenku.

 

Úterý 25. ledna :: ÚTERNÍ PROCHÁZKA Brno – hurá na hrad Špilberk

8.50 | sraz vlevo v hale hlavního vlak.  nádraží Olomouc (odjezd vlaku 9.06 - R 912 směr Brno)

Projdeme si město, kde uvidíme brněnský orloj, kostnici u sv. Jakuba, Dominikánské náměstí. Na hradě si prohlédneme muzeum a kasematy z r. 1742. Nebude chybět Katedrála sv. Petra a Pavla ani barokní opevnění.

Akci vede Helena Polášková. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč. Jízdné si zajišťuje každý sám, případně se lze na srazu domluvit na skupinovou jízdenku.

 

Sobota 29. ledna :: BĚŽKOVÁNÍ NA ČERVENOHORSKÉM SEDLE

8.33 | odjezd vlaku z Olomouc hl. n. na Šumperk

Bližší info v pozvánce zde.

 

Připravujeme: Sobota 5. 2. 2022 :: EXKURZE Chrudim - Athény východních Čech

 

Podmínky účasti na spolkových akcích a jejich pořádání v době epidemie koronaviru

 

Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví z 23. 12. 2021, ohledně pořádání spolkových akcí v odst. 14

  • nařizuje organizátorovi akce neumožnit v jeden čas přítomnost více než 100 osob,
  • zakazuje účast na akci osobám, které vykazují klinické příznaky onemocnění covid 19 nebo které v případě, že má být v jeden čas přítomno na akci více než 20 osob, nesplňují, s výjimkou dětí do dovršení 12 let věku, podmínky stanovené v čl. II odst. 17 nebo nejsou schopny splnění těchto podmínek na místě prokázat;
  • nařizuje organizátorovi akce u osoby, která musí splňovat tyto podmínky, před účastí na akci, na niž je regulován vstup, splnění těchto podmínek kontrolovat a osobě se nařizuje mu splnění podmínek prokázat; v případě, že osoba splnění podmínek neprokáže, zakazuje se organizátorovi akce takové osobě umožnit účast na akci.

Podmínky účasti fyzických osob podle odst. 15 tohoto mimořádného opatření:

  • osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS CoV-2 s negativním výsledkem, jde-li o i) osobu do dovršení 18 let věku, nebo ii) osobu, která se nemůže podrobit očkování proti onemocnění covid-19 pro kontraindikaci; nebo iii) osobu očkovanou proti onemocnění covid-19, pokud a. od aplikace první dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu ke dni prokazování této skutečnosti neuplynula doba 14 dnů, nebo b. v případě dvoudávkového schématu jí dosud nebyla podána druhá dávka očkovací látky a od aplikace první dávky očkovací látky ke dni prokazování této skutečnosti neuplynula maximální doba stanovená pro aplikaci druhé dávky očkovací látky, nebo c. od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu ke dni prokazování této skutečnosti pro účely tohoto krizového opatření neuplynula doba 14 dnů;
  • osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží to certifikátem o provedeném očkování za podmínky, že uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu;
  • osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba nařízené izolace a od prvního pozitivního rychlého antigenního testu nebo RT-PCR testu na přítomnost viru neuplynulo více než 180 dní.