Listopad 2017 s Malou liškou

25.10.2017 20:53

V tomto měsíci si především připomeneme sedmileté výročí našeho založení, aneb příchod Přátel přírody do Olomouce, k němuž došlo 28. listopadu 2010. Bude se konat tradiční bowlingový turnaj pro členy, výroční shromáždění i večírek, na kterém oslavíme tu "sedmičku". 

Listopad je tak opravdu netradiční měsíc. Na rozdíl od jiných, kdy máme všechny akce otevřeny i zájemcům z řad veřejnosti, tentokrát to budou jen dvě - ale za to opravdu luxusní. Na začátku měsíce vycházka za olomouckými stolpersteiny aneb kameny zmizelých a na jeho konci setkání s poezií prokletých básníků, slovem i obrazem. Rádi vás, jako vždy, na našich akcích uvidíme. A pak už hurá do adventu!

 

 

Pondělí 6. listopadu 

HISTORICKÁ VYCHÁZKA Stolpersteine, aneb po stopách zmizelých spoluobčanů

17.00 | sraz na Horním náměstí, před bronzovým modelem města

Navážeme na dušičkové téma a na komentované 90minutové vycházce centrem města si připomeneme osudy židovských spoluobčanů, zmizelých za druhé světové války z Olomouce. Na vycházce představíme osudy tří z nich a projekt Stolpersteine, aneb "kameny zmizelých", které můžeme potkat v dlažbě (nejen) olomouckých ulic.

Vycházkou i tématem provede Helena Jandová. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

 

Úterý 14. listopadu PRO ČLENY III. Liščí koulování

Ani letošek nebude výjimkou, a již potřetí se v rámci oslav, tentokrát již 7. výročí vzniku naší skupiny Malá liška, uskuteční Liščí koulování neboli pohodový bowling v Bowlandu  v Olomouci. Našim členům jsme už zaslali na mail místo a čas akce. Prosíme o nahlášení účasti Hance Hulíkové na e-mail salavka@seznam.cz ideálně do neděle 12. listopadu včetně. Příspěvek na hráče je 50 Kč. 

 

 

Pátek 17. listopadu PRO ČLENY Výroční shromáždění členů a večírek "Co se děje v lese"

Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2

Odpolední výroční schůze členů skupiny Malá liška a navazující oslava 7. výročí založení skupiny pro její členy a pozvané hosty. Informace v e-mailu.
 

Úterý 28. listopadu SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Prokletí básníci

18.00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2

Ke konci 19. století to ve francouzské poezii vybouchlo. Jako z jiného světa působily básně Charlese Baudelaira, Paula Verlaina a Arthura Rimbauda. Jejich život a umění byl mimo společnost nebo proti společnosti, hledali krásu v ošklivosti, nebáli se psát i o dosud tabuizovaných tématech, zkrátka šokovali. A ani po více než století se na ně nezapomnělo. 

Pojďme se s nimi seznámit. V první části večera si je připomeneme čtením z jejich děl, ve druhé části filmem o dvou z nich, Verlainovi a Rimbaudovi.

Akci připravuje Hynek Pečinka a Eva Sommerová. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč. Trvání 60 + 120 minut.

 

Dále se chystáme na...

Víkend 2. - 3. prosince :: Adventní Wroclaw