"Listopadový písně od léta už zpívám..."

17.11.2012 18:51

Určitě jste poznali, že citát v nadpise patří Wabimu Daňkovi a je z písně Listopad. Oslím můstkem se tak dostáváme k liščímu muzicírování, které proběhlo ve čtvrtek 15. listopadu večer ve Fox clubu (v klubu pro seniory na Javoříčské ulici). Po nějaké době jsme se vrátili s hudebními podvečery a volba tématu na tento večer se ukázala být trefou do černého, anebo někde těsně kolem.

Lidové písničky z Čech, Moravy, Slezska i Slovenska jsme si zazpívali v prvních minutách jen tak bez nástrojů. Poté přišly na řadu kytary a flétna, za něž se ti méně smělejší mohli se svým hlasem pohodlně schovat. Zahráli a zazpívali jsme lidovky v původní úpravě, jak jsme na ně zvyklí odmalička, na řadu přišly ale i modernější úpravy od kapel Fleret či Čechomor anebo od Jarka Nohavici. Staropražský šraml se nám tam taky jaksi vloudil a vůbec to nebylo špatné.

Dvacítka účastníků spolu s muzikanty vytvořila fajn posezení, podbarvené jemnými tóny nejen hudby, ale i bílého chardonnay a modré rulandy. S hudebním večerem se proto vrátíme hned někdy po Novém roce.

 

Fotky z večera zde...

Hynek Pečinka