Na Strážné se usídlila mafiánská rodina

10.11.2013 19:51

O prvním listopadovém víkendu se konala výprava sdružení dětí a mládeže Duha Velké Medvědice na Strážnou poblíž Brna, kde se prý objevila mafiánská famílie . Desítka účastníků a pětice vedoucích zažila další neočekávaná dobrodružství v rámci projektu Get up!*)

Už v pátek večer dostali všichni mafiánská jména, kterými se pak oslovovali po celý víkend. Taktéž v pátek večer postihla Rodinu veliká tragédie, zemřel starý Don Vito, hlava klanu. Nezanechal nástupce, jen pokyny pro následovníky, že novým kápem se stane ten, kdo se nejlépe osvědčí v dovednostech mafiánského kodexu.

Tento šestnáctibodový kodex má prověřit schopnosti budoucího kápa ve všech směrech ohledně vedení rodiny. Kápo musí být znalý praní špinavých peněz, likvidaci protivníků, krádeží, vaření a distribuce perníku, skrývání před policií, ale i takových věcech, jako je uvázání kravaty.

Nakonec se poslední hrou Vyloupení banky stala novým kápem Jane Smith (Eva Zbožínková). Všechno o mafiánském víkendu si přečtěte zde »

Fotky z akce najdete tady zde »

---

*) Olomoucké sdružení dětí a mládeže Duha Velká Medvědice úzce spolupracuje s naším klubem jako jeho sekce pro mládež. Projekt Get Up!, v rámci kterého tento víkend proběhl, podpořily Nadace Vodafone a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.