Na Tabulovém vrchu chrochtaly lišky

14.08.2013 17:33

Už jste někdy vyzkoušeli udělat si oheň přímo na sídlišti? Pokud ano, tak v tom nejsme sami. My jsme svůj pokus podnikli v úterý 13. srpna odpoledne na zahradě občanského sdružení Pamatováček, kterou na Tabulovém vrchu obklopuje panelová zástavba. Nápad uspořádat opékání ve městě přinesla už v červnu Macek, která v Pamatováčku pracuje. Ta taky každého po příchodu provedla celým přízemím panelové kostky, kde sdružení sídlí.

Něco po půl páté jsme zahájili, přivítala nás koordinátorka Pamatováčku, paní Eva Klevarová. Kolem ohníčku se nás postupně sešlo téměř dvacet, což v době dovolených rozhodně překvapilo. Společnost jsme byli pestrá, různorodá, veselá.

Kromě opékání buřtů, klobás a kabanosu z přinesených zásob a dělení se o zásoby přinesené navíc (buchty, rajčata, chleba...) jsme stihli probrat novinky, co kdo zažil v létě. Přivítali jsme zejména Anděla, který znovu funguje po autonehodě. Taky jsme si zazpívali u kytar, od každého stylu něco. Kdo chtěl, odnesl si i zbrusu nové letáky klubu, abychom je šířili po světě. Prostě takové příjemné odpoledne to bylo. Závěr patřil Mackovi, Hynkovi a Kryštofovi, kteří v půl desáté zamkli bránu a odjeli do tmy. Ale to už na zahradě byli sami.

Jak po akci zhodnotila Pavla Dosedělová: "Nápad to byl super, fakt se mi to líbilo. Byla by škoda sedět v takovém počasí někde vevnitř, takže já si chrochtám." A chrochtali si všichni, kdo na tuto liščí akci přišli.

Fotky z odpoledne jsou zde»