Náš obojživelný program na měsíc květen

25.04.2018 08:57

Pátý měsíc letošního roku je tu a s ním taky jaro v plné parádě. Všechno naráz rozkvetlo a snad i tomu největšímu škarohlídovi se zvedla nálada. Možnosti, které nám letošní květen dal, mimo jiné dva státní svátky v pracovní dny, proto využijeme do dna. 

Naši skvělí organizátoři přichystali celodenní plavbu na raftech do čarovného Zástudánčí, na jednodenní turistice vás zavedou na zajímavá místa pod Králickým Sněžníkem, ale i hned za humny Olomouce. Přesně v půlce května proběhne tradiční neformální posezení našich členů a příznivců, možná i u kytar. Spousta našich členů se vydá společně s ostatními českými skupinami Přátel přírody na Slapy, kde proběhne víkendová dobrovolnická brigáda. Tečku za květnem obstará tradičně Setkání s knížkou, tentokrát pro fandy komiksu. 

Kromě Svátku práce (1. 5.) a Dne vítězství (8. 5.) oslavíme v květnu Den matek (13. 5.) a Mezinárodní den biodiverzity (22. 5.). Z květnových pranostik vybíráme: Májová vlažička - naroste travička; májový deštíček - poroste chlebíček. Takže tak! :-)


Podrobný program na květen: https://www.malaliska.cz/news/kveten2018/