Naši a lazečtí senioři se vydali do Tršic a na Výkleky

24.05.2020 20:11

Druhý letošní výlet pro starší a pokročilé, který jsme uspořádali ve středu 20. května 2020 společně s Klubem pro seniory Olomouc-Lazce, začínal v Tršicích. Obec v centru chmelařské oblasti ležící mezi Olomoucí a Přerovem by málokdo tipoval za cíl výletu. Přesto náš společný výlet liščích a lazeckých seniorů přilákal na sraz přes 40 natěšených zájemců. Zorganizovala ho Eva Sommerová a její pomocníci.

V Tršicích byla zařízena prohlídka památek obce s výkladem i oběd v restauraci U Radnice. Focení neunikla socha obří žáby ozdobená v dnešní době nezbytnou rouškou, výletníci si (věrni názvu výletu Jarní vody) prohlédli i splav na říčce Olešnici, rybník Farganík a vodní nádrž. Společně pak všichni odjeli linkovým autobusem do Lazníček, kde je čekala kaple a také větrný mlýn. Následně se rozdělili podle kondice a buď dalším busem, nebo pěšky pokračovali do Výklek, kde si už zase společně obhlédli zatopený lom. Nejodvážnější pánové se i okoupali.

Z Výklek pak všichni, spokojení a příjemně unavení odjeli autobusem do Olomouce a už se těší na další společný seniorský výlet.

Výběr fotek z povedené akce najdete tady.