Olomoučtí Přátelé přírody slaví dva roky

28.11.2012 13:34

Ve středu 28. listopadu uplynuly přesně dva roky od založení olomouckého klubu přátel přírody Malá liška.

Ten, navzdory svému názvu, není žádnou dětskou organizací, většina z jeho 50 členů jsou dospěláci všeho věku. Za relativně krátkou dobu svého trvání nabídl olomoucké veřejnosti asi stovku jednodenních a několik delších akcí. Kromě tradičních turistických výletů do okolí Olomouce, hudebních večerů s amatérskými muzikanty a výtvarných dílen je možno přijít i na posezení milovníků dobrého čtení. Několikrát do roka pořádá klub i vícedenní výjezdy za poznáním vzdálenějších míst.

Klub Malá liška navázal loni přímou spolupráci s Přáteli přírody z jihoněmeckého města Metzingenu, se nimiž se členové klubu dvakrát za rok vzájemně navštěvují. Na jaře vysadili členové Malé lišky dub v Rodinném háji za Černovírem, v červenci vyjelo 18 lišáků na více než týdenní vlastní zájezd do Skotska.

"Je toho spousta, čím člověk může vyplnit svůj volný čas. Stačí jen chtít. My nabízíme příležitost těm, kdo chtějí poznat příběhy krajiny a lidí, kteří v ní žijí, a těm, kdo mají rádi zajímavé kulturní zážitky. Naše akce děláme vždy za rozumný peníz, aby byly dostupné všem zájemcům." uvedl předseda klubu Hynek Pečinka.

Olomoucké Přátele přírody můžete navštívit na některé z akcí, jejichž přehled je na www.malaliska.cz. Pokud nejsou v lese, najdete je v prostorách klubu pro seniory v Javoříčské ulici, i když jsou v průměru věkem mladší. "Za tuto možnost děkujeme městu Olomouci, které je vlastníkem prostor," dodává Pečinka.

Za dva roky toho klub Malá liška dokázal docela dost a vypadá to, že mu dosavadní elán vydrží. Držíme palce!

 

Čtěte také: Jak to všechno začalo aneb první rok činnosti klubu a malá úvaha, co dál