Poprázdninová činnost zahájena Deskohraním a Posedem

10.09.2013 22:11

Jak jako pozorní čtenáři webu dobře víte, uplynulé dva prázdninové měsíce jsme neměli tak volné, jak jsme původně plánovali. To už tak bývá, že se plány mění. A pokud se mění k dobrému, je to jen dobře. Ani jsme se tak nenadáli, chvíli se rozkoukávali po víkendovce v Drahanech a najednou bylo v kalendáři září a s ním pravidelný režim našich akcí.

V pátek 6. září proběhlo Deskohraní, jak říkáme každoměsíčnímu setkání velkých i malých hráčů u roztodivných stolních her. Připravil ho, jako vždy (až na výjimky) Michal Štrajt a kromě něj přišlo odpoledne do Fox clubu dalších 10 zájemců nalákaných mimo jiné na zbrusu nové hry, které jsme pořídili. Zahájili jsme hrou Blafuj, honili po lese zajíce a losy a taky sklouzli ke starším osvědčeným hrám jako Carcassonne. Akce se docela protáhla, což ale vůbec nevadilo. V říjnu zas! Mimochodem, fotky z akce jsou zde »

Už více než rok také dodržujeme pravidelnost v datech Posedů, neformálních setkání členů a příznivců našeho klubu. Je to vždy druhé úterý v měsíci, a nejinak tomu bylo v úterý 10. září. Tématem, které přivedlo do Fox clubu 12 zvědavců, byly zážitky z prázdnin. Mnozí jsme se během léta vůbec neviděli, někteří jen trochu, a tak jsme se na sebe těšili. Věrka Zatloukalová promítla fotky z raftování v Chorvatsku, Zdeněk Beil a Jitka Zahálková povídali o své návštěvě u dvou z libereckých Přátel přírody, kteří jim umožnili poznat kraj Liberecka a Šluknovského výběžku s přilehlým pohraničím. Marcela Moser připomněla zážitky z naší akce v Drahanech, Hynek Pečinka pak ještě zkrátka musel promítnout fotky ze zájezdu do Provence, které jsme už jednou viděli na grilování v Krčmani - vzpomínáte? Připomněli jsme si také nejbližší akce a pár dalších novinek. Bylo zkrátka fajn, i to kafe chutnalo tentokrát nějak líp...