Prázdniny 2014 s Malou liškou

01.07.2014 21:06

AKTUALIZOVÁNO 2. 8. 2014

... a to jsme chtěli v létě zvolnit. Ale naši členové překvapili a kromě dvou plánovaných výjezdů na střední Slovensko a do Litvy přes polské Mazury nás čekají následující akce, které si vymysleli a uskuteční je. V červenci ve Smetanových sadech sejdou piknikoví nadšenci, ve Fox clubu náruživí hráči stolních her a hltalové písmenek a obrázků, proběhne taky hravé vesnické odpoledne s grilováním v Krčmani. A v srpnu? Kdo ví, naši jsou totiž strašlivě kreativní... Pokud vám vyjde čas, přidejte se. Stojí  to za to. 

 

Neděle 13. července: Medvědí piknik (pro mládež, ale nejen)

15:30 | sraz u kavárny Vesna (na rohu starého autobusového nádraží u tržnice a parku)

Přijďte s námi zažít příjemné piknikové odpoledne v parku v Olomouci se spoustou her, domácích dobrot a kamarádů. Přijít může každý – ten, kdo s námi už na nějaké akci byl i ten, kdo by se chtěl na nějakou akci podívat. Přiveďte také kamarády a známé. Vítán je každý, kdo donese příspěvek ke společnému pikniku!

Případné dotazy nebo připomínky směrujte na Radka Hrachovce, vedoucího akce.

Stáhněte si leták zde…

 

Pátek 18. července: Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče

16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Zrovna jsme nakoupili nové kousky! Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Sobota 26. července: Grilování na Zapletalově gruntu

Od 13:00 | Zapletalův grunt, Krčmaň – Náves č. p. 8 (10 km od Olomouce)

Na návsi v Krčmani, vesnici mezi Olomoucí a Přerovem, stojí stoletý hanácký grunt s číslem 8. Strávíme zde odpoledne se soutěžemi, které vás pobaví – pétanque, šipky, kroket, motorky, vzduchovky… Navečer zažehneme gril, vybalíme kytary a začne zábava.

Do středy 23. 7. včetně prosím nahlaste účast na přihlašovadle, ať víme, co jíte a jestli spíte. Později přihlášení nebo nepřihlášení střelci si zajistí vlastní suroviny na gril.

Zájemci spí pod střechou, potřebují svůj spacák. Kdo vydrží do neděle, může se projít k bývalým lomům v okolí vesnice a vykoupat se na pískovně.

Jak se dostat tam a zpět? Sami (autem, na kole, vlakem do Grygova, dál pěšky), nebo bus směr Přerov - jede z autobusového nádraží v 12:35, 14:47 a 17:28. Poslední bus do Olomouce jede 17:38, pak až ráno.

Akci vede Hynek Pečinka a Jarda „Stojan“ Jiřík

 

Úterý 29. července: Setkání s knížkou

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Umíte číst? Čtete knihy? Pokud ano, navštivte kroužek stejně postižených a vezměte svoji oblíbenou knihu za nimi. V červenci máme volné téma, to znamená, že se bude mluvit o tom, s čím kdo přijde. Akci vede Eva Sommerová

 

Pátek 8. srpna: Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče

16:00 | Restaurace U Puškaře, Vídeňská ul.

Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Zrovna jsme nakoupili nové kousky! Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

So - ne 9. - 17. srpna: Labas Lietuva / Cześć Mazury

do Litvy přes sever Polska - více zde>>

 

Sobota 23. srpna: Liškostřelecký turnaj

od 14:00 Wellnerova 17 u Matějků (v blízkosti plaveckého stadionu)

Dovolujeme si Vás pozvat na přátelské setkání na zahradě blízko centra Olomouce, kde je ale klid a pohoda. Zasoutěžíme si ve střelbě ze vzduchovky a v elektronických šipkách, eventuálně i dalších kratochvílích, opečeme u ohýnku špekáčky, podělíme se o letní zážitky a v neposlední řadě zapějeme ty naše oblíbené. Vítány jsou vlastní střelné zbraně a hudební nástroje, dobrá nálada je nutná.

Stáhněte si  leták s podrobnostmi. 

 

Úterý 26. srpna: Setkání s knížkou

18:00 | Klub pro seniory Jiráskova 9, Hodolany – tramvají č. 4 na zast. Hodolanská nebo pěšky podchodem od hl. nádraží ČD

Umíte číst? Čtete knihy? Pokud ano, navštivte kroužek stejně postižených a vezměte svoji oblíbenou knihu za nimi. I v srpnu máme volné téma, to znamená, že se bude mluvit o tom, s čím kdo přijde. Akci vede Eva Sommerová

 

So + ne 30. a 31. srpna: Na chalupu do Mladějova

Mladějov na Moravě
 

Léto je v plném proudu a ukazuje nám svou příznivou tvář. Využijme toho! K létu neodmyslitelně patří setkání členů klubu Malá liška v rozmanitých koutech naší vlasti. Srdečně vás zveme na naši mladějovskou chalupu. Naše chalupa je vám k dispozici ve dnech 30. - 31. srpna 2014. Srdečně vás zveme a rádi se s  vámi setkáme.

Poznáte kouzelný kraj, tajuplné lesy, úzkorozchodnou mladějovskou dráhu. Naše adresa: Mladějov na Moravě 24. Nejlepší vlakové spojení je přes Českou Třebovou k nám do Mladějova na Moravě. Autem se dostanete až k chalupě. Přivezte si s sebou stany, spacáky, špekáčky, příspěvek na společný stůl a dobrou náladu. 

Stáhněte si leták s podrobnostmi.

Přihlaste se on-line zde.