Prosinec 2013 s Malou liškou

13.01.2013 14:10

A je to tu! S koncem listopadu se ukázala zima ve své nejhnusnější podobě - na zemi je ledovka, auta i lidi kloužou. Snad brzo poleví a nastane takový ten normální prosinec, kdy doba sice trochu zrychlí a máme pocit, že nestíháme a že ty, které jsme chtěli zahlédnout aspoň na chvíli, holt budeme muset nechat až na povánoce. Neúprosné datum 24. se bude blížit mílovými kroky, ale nedejme se vykolejit. Každému prospěje aspoň jedna naše akce, ať už adventní Posed s folkovou kytarou, bilancující Setkání s knížkou či Deskohraní (přičemž vánoční či zimní stolní hry zaručeně nemáme). Po půl roce navštívíme svůj dub, který už druhou zimu vzdoruje nepohodě nedaleko Chomoutova. 

Z podobných aktivit, které vám nedovolí podlehnout předvánočnímu běsnění, můžeme doporučit třeba "Nepeč, nevař, neuklízej a pojď cvičit." Oslovilo vás téma? Najděte si ji, je to hračka! Všechno je dneska přece na internetu...

Prosincový leták ke stažení zde: mala_liska_2013_prosinec.pdf (325 kB)

 

Úterý 10. prosince: Posed – setkání členů a příznivců klubu

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Posezení našich členů a příznivců, na kterém se můžete s námi lépe poznat. Lze přijít i odejít průběžně mezi 18. a 20. hodinou. Tentokrát neformálně posedíme s folkovou kytarou, případně s jinými nástroji, co přinesete. Dozvíte se také, co plánujeme v novém roce.

 

Úterý 17. prosince: Setkání s knížkou

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přineste si knížku, kterou máte rádi, pochlubte se ostatním, co jste četli nebo právě čtete. Každý může přispět ke zdaru večera a přečíst nějaký svůj zážitek, postřeh či drobnou povídku.

Těší se na vás Eva Sommerová. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Pátek 20. prosince: Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče

16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Zrovna jsme nakoupili nové kousky! Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Sobota 21. prosince: Do přírody za městem – zimní vycházka k Dubu Přátel přírody

sraz 9:30 na zastávce busu č. 20 Chomoutov, škola

Loni v květnu jsme zasadili v háji u Hromova dubu mezi Černovírem a Chomoutovem svůj „Dub Přátel přírody“. Nyní se půjdeme podívat, jak se mu před Vánoci daří a jak vyrostl. Trasa má kolem 7 km. Tentokrát půjdeme z Chomoutova kolem Hradiska a skončíme v Restauraci Bristol, zájemci pak mohou pokračovat dál podél řeky Moravy, kam až to půjde, a užít si netradiční pohled na město. Vezměte s sebou také nějakou vánoční ozdobu, kterou náš dub zkrášlíme. Příští vycházka k dubu bude zas s příchodem léta.

Akci vede Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč