Prosinec 2017 s Malou liškou

20.11.2017 20:55

Víkend 2. a 3. prosince ZAHRANIČÍ Adventní Wroclaw (Polsko)

Adventní zájezd do historické metropole Slezska (kdysi patřící do Českých zemí) za památkami, adventními trhy s místními specialitami a vánoční atmosférou. Čekají nás vánoční trhy zcela ve znamení tradic a folklóru, prohlídka historického města a nejvýznamnějších památek, pečené klobásky, dobré vínko a hřejivá atmosféra nazdobeného města. Více...

 

Úterý 12. prosince VÝTVARKA Adventní (před)vánoční dílna

17.00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Než jsme se nadáli, je tu opět advent. Tentokrát si chceme naše domácnosti zkrášlit vypichovanými věnci či ozdobami z těstovin. Přijďte je tvořit s námi a navzájem se inspirovat. S sebou si doneste věnec z polystyrénu, zbytky tenkých látek a dekorace na dozdobení. Kvůli zajištění dalšího materiálu je potřeba se přihlásit do pátku 8. 12. na e-mail janavotr@seznam.cz.

Příspěvek na materiál: 50 Kč, akci vede Jana Votroubková. 

 

 

Čtvrtek 14. prosince PRO ČLENY A PŘÍZNIVCE Liščí punčování

17.00 | sraz u vánočního stromu na Horním náměstí

Přijďte se s námi pobavit a podpořit nás na veselém setkání u tradičního vánočního punče. Využijte předposlední možnost vidět naše členy a příznivce v letošním roce, než nás všechny plně pohltí vánoční svátky a silvestrovské oslavy. Dobrá zábava zaručena!

 

Sobota 16. prosince TURISTIKA Zimní vycházka k Dubu Přátel přírody

9.30 | na zastávce busu č. 20 Chomoutov, škola

V květnu 2012 (!) jsme zasadili v háji u Hromova dubu mezi Černovírem a Chomoutovem svůj „Dub Přátel přírody“. Nyní se půjdeme podívat, jak se mu před Vánocemi daří. Vydáme se z Chomoutova k dubu a pak postupně podél železničního náspu, Trusovického potoka a řeky Moravy kolem kláštera Hradisko dojdeme až k Bristolu. Trasa má asi 8 kilometrů. Vezměte s sebou také nějakou vánoční ozdobu, kterou náš dub zkrášlíme, a krmení pro vodní ptactvo, které neodlétlo.

Akci vede Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč