Prosinec 2019 s Malou liškou

26.11.2019 20:22

V adventním období nás letos čekají ještě tři otevřené akce přístupné nejen pro naše členy, ale i veřejnost, a to bez předchozího přihlášení. Po Mikuláši s námi můžete vyjet na exkurzi za netradičním betlémem a atmosférou slováckého adventu. V polovině prosince se trasou podél zimních jezer Poděbrady projdeme k Hromovu dubu u Chomoutova. A poslední letošní akcí bude společné punčování na vánočně vyzdobeném Horním náměstí.

Naše členy ochotné podílet se na programu prvních čtyř měsíců nového roku zveme 10. prosince do neředínské Restaurace Rigani na plánování akcí. To se následně překulí do poděkování organizátorům našich letošních aktivit tamtéž.

 

Sobota 7. prosince Adventní VÝLET za kovovým betlémem

I betlém z odpadu může být krásný, pojeďte se s námi přesvědčit!

Sraz 8.45 | vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku 9.09 směr Brno)

Nasát vánoční atmosféru se tentokrát vypravíme do Starého Města u Uherského Hradiště. V tamní KOVOZOO bude k vidění betlém z odpadního železa a dřeva s postavami a zvířaty v životní velikosti. Vedle něho si prohlédneme i dalších 250 soch kovových zvířat, rozhlednu maják Šrotík, muzeum aut veteránů, bludiště z pneumatik atd. A dle časových možností navštívíme i Památník Velké Moravy s výjevy ze života našich předků a zajímavý moderní kostel Svatého Ducha. Návrat do Olomouce je plánován kolem 16.00 hod. Akci vede Hanka Hulíková

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společných jízdenkách.

 

Úterý 10. prosince PRO ČLENY Plánování akcí na leden - duben 2020

17.00 | Restaurace Rigani, Letců 36, Olomouc-Neředín

Tradiční plánovací setkání přetvářející nápady našich dobrovolníků do konkrétních termínů a akcí. Tentokrát budeme tvořit náš program na leden - duben 2020. Následovat bude poděkování organizátorům letošních akcí.

 

Sobota 14. prosince VÝLET Zimní vycházka k Dubu Přátel přírody

9.40 │ zastávka busu Svatoplukova, Řepčín

V květnu 2012 (!) jsme zasadili v háji u Hromova dubu mezi Černovírem a Chomoutovem svůj „Dub Přátel přírody“. Nyní se půjdeme podívat, jak se mu před Vánocemi daří. Vydáme se po nové trase „Do přírody ve městě“ z Řepčína přes Poděbrady do Chomoutova. Vycházku zakončíme v Pivovaru Chomout (příchod cca 13.30), odkud pak jezdí busy MHD do centra města.

Trasa má 9,5 km (mapy.cz/s/narupolupa). Vezměte s sebou také nějakou vánoční ozdobu, kterou náš dub zkrášlíme, a krmení pro vodní ptactvo, které neodlétlo. Akci vedou Marta P. Perůtková a Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč.


Úterý 17. prosince PRO ČLENY A PŘÍZNIVCE Liščí punčování

17.00 | sraz u vánočního stromu na Horním náměstí

Přijďte se s námi pobavit a podpořit nás na veselém setkání u tradičního vánočního punče. Využijte poslední možnost vidět naše členy a příznivce v letošním roce, než nás všechny plně pohltí vánoční svátky a silvestrovské oslavy. Dobrá zábava zaručena!