Prosinec 2020 s Malou liškou

29.11.2020 17:39

 

Sobota 5. prosince VÝLET Mikulášská vycházka Litovelským Pomoravím

Sraz 8.15 │ vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku 8.33 směr Kouty)

Po uvolnění koronavirových omezení vás zveme na Mikulášskou vycházku krajinou CHKO Litovelské Pomoraví. Vlakem se dopravíme do Litovle, u nádraží se napojíme na turistickou značku a po trase přes Šargoun, Lhotu, Hynkov a areál Domu přírody – Sluňákov dojdeme do Horky nad Moravou. Zde na zastávce busu MHD akci ukončíme. Trasa má 15,5 km (4 hod. chůze). Půjdeme rovinatou krajinou lužních lesů, takřka úplně bez převýšení. Mapka zde: https://mapy.cz/s/numekufaru

Výlet vede Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč. Účastníci v kostýmech Mikuláše, čerta, anděla vítáni!

 

Sobota 19. prosince VÝLET Zimní vycházka k Dubu Přátel přírody

Sraz 9.15 │ vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku 9.33 směr Uničov)

V květnu 2012 (!) jsme zasadili v háji u Hromova dubu mezi Černovírem a Chomoutovem svůj „Dub Přátel přírody“. Nyní se půjdeme podívat, jak se mu před Vánocemi daří. Vydáme se tentokrát z Hlušovic k dubu a pak podél říčky Oskavy k Chomoutovskému jezeru, kde budeme pozorovat zimující ptáky. Vycházku zakončíme v Pivovaru Chomout (příchod cca 12.30), odkud pak jezdí busy MHD do centra města.

Trasa má asi 8 kilometrů. Vezměte s sebou také nějakou vánoční ozdobu, kterou náš dub zkrášlíme, a krmení pro vodní ptactvo, které neodlétlo.

Akci vede Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč.

 

Zdroj fotografie: https://litovelskepomoravi.ochranaprirody.cz/fotogalerie/ptaci