První liškostřelecký turnaj vyhrál klan Hrachovců

29.08.2014 14:29

V sobotu 23. srpna se konala další z prázdninových akcí olomouckých Přátel přírody. Členové klubu Malá liška a několik dalších příznivců dobré mušky i nálady se sešli v samém centru města, na zahradě vily ve Wellnerově ulici. Do té doby, než jsme okolo druhé odpolední dorazili, byl v lokalitě božský klid. Což se však změnilo, když hostitel Ivoš vítal každého u domovní branky v převleku za teroristu a mával přitom plastovým samopalem. 

Na zahradě za domem jsme vytvořili palpost, kde se soutěžilo ve střelbě vzduchovkou na terč. Kromě běžných závodních terčů jsme měli i zvířátkové, ale ty se pro útlocitnost většiny osazenstva nakonec nepoužily. Kdo odstřílel, vzal za petangovou kouli a šel si to rozdat ještě v tomto pseudosportu. Do toho se opékalo na ohni i maličkém elektrickém grilu, každý také přihodil na stůl něco pro ostatní. A když se spustil déšť a vypadalo to, že hned tak nepřestane (a nepřestal), schovali jsme se do domu a při kytaře vzpomínali, jak ještě nedávných letech vypadalo běžné léto.

Turnaj ve střelbě vzduchovkou obsadili na prvních dvou místech Mirek a Radek Hrachovcovi až někde dál byli všichni ostatní. Ale nevadí, příště je určitě porazíme. Jen to natrénovat a pak se rádi necháme od Hanky a Ivoše zase pozvat!

Fotky z akce jsou tady