První půlka března: první pomoc, sádrové masky a Posed naposled na Baště

13.03.2019 20:12

S nastupujícím jarem se snad v každém probouzí chuť být aktivnější než na začátku roku. Zima už bavila málokoho. My jsme do přejaří naskočili hodně aktivně. Jedenáct dobrovolníků, kteří se podílejí na organizování našich akcí, využilo v sobotu 2. března nabídku našeho mateřského spolku Přátelé přírody z. s. zúčastnit se akreditovaného kurzu první pomoci Českého červeného kříže. Máme tak za sebou další krok k větší profesionalitě, ale zároveň doufáme, že nabyté znalosti hodně dlouho nebudeme potřebovat v reálu.

Proběhla taky jarní výtvarná dílna. Sice jen ve třech účastnících, ale jinak podle plánu. Ve čtvrtek 7. března v podvečer ji v Lutíně hostila klubovna spolku Duha Křišťál. Tématem byly sádrové masky. A takto se povedly.

Do půlky akcí, které olomoučtí Přátelé přírody ze skupiny Malá liška naplánovali na měsíc březen, se dostáváme Posedem, neboli setkáním našich členů a příznivců. Ten se uskutečnil v úterý 12. března večer, naposled v Restauraci na Baště. Současný majitel Laďa mění štaci, budeme se s ním moci potkávat nahoře v Neředíně na konečné tramvají. Ale Posedy budou probíhat od dubna na jiném vhodném místě v centru Olomouce, aby to každý měl po ruce. Ale nebudeme se bavit o dubnu, když nás ještě v březnu, podle plánu, čeká vycházka do přírody ve městě, schůzka organizátorů s plánováním programu na květen až srpen, ping pongový turnaj a dadaistické Setkání s knížkou. Na toto vše vás rádi zveme!