Říjen 2016 s Malou liškou

29.09.2016 13:57

NECHCETE V ŘÍJNU SEDĚT DOMA? POJĎTE S NÁMI! V plánu máme strávit dvě soboty venku - na Sovinecku a v Pardubicích, vyjet na čtyřdenní Setkání Přátel přírody do Jizerských hor, sejít se zase po nějaké době na Posedu v "Baště", naučit se správně upravovat fotky a získat zajímavé knižní tipy.

 

Sobota 8. října TURISTIKA Obdivujeme podzimní Sovinecko

8.10 | sraz Olomouc - autobusové nádraží, nást. č. 4 (odjezd busu 8.20 směr Jeseník)

Kouzelné barvy podzimní přírody pojedeme tentokrát obdivovat na Sovinecko. Prohlédneme si unikátní arboretum Makču Pikču v Pasece, obrovskou zahradní skalku s 3200 trvalkami a skalničkami a dle časových možností a dohody dále i Pradědovu sochařskou galerii v Jiříkově, známý hrad Sovinec a rekreační obec Karlov. Pod vedením Věry Zatloukalové našlapeme kolem 15 km.  Návrat do Olomouce je plánován kolem 17. hodiny.

Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 20 Kč. Jízdné busem si každý hradí zvlášť.

 

Úterý 11. října POSED - otevřené setkání s Přáteli přírody

18.00 | Restaurace Na Baště, Dobrovského 26 (pod „Hanáckým kopcem“)

Volné posezení členů a příznivců skupiny Malá liška a jejích aktivit, kde je možno načerpat pohodu do dalších dní a zjistit, jak se všichni mají i co se bude dít v nejbližší době. Setkání je otevřené i pro nové zájemce o činnost. Vstup volný.

 

Čt - ne 13. - 16. října (5.) Setkání Přátel přírody na Trojmezí

Jablonec nad Nisou výroční sraz členů a příznivců spolku Přátelé přírody z. s., jehož jsme součástí. Podrobnosti zde

Sobota 22. října TURISTIKA Do Pardubic nejen za perníkem

7.50 | sraz vlevo v hale hlavního vlakového nádraží Olomouc (odjezd vlaku 8.18 směr Praha)

Pardubice se už stihly proslavit perníkem, na svou slávu tam ale ještě čeká nejmladší skupina Přátel přírody - Koala. Na její pozvání jedeme do Pardubic objevit památky bohaté historie v zachovalém centru města. Vystoupáme také na Kunětickou horu za městem, bývalou sopku, na níž trůní Rumburakův hrad. Akci vedou Hynek Pečinka a Hanka Hulíková. Návrat do Olomouce je plánován do 19 hod.

Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 20 Kč. Jízdné vlakem si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společnou zpáteční jízdenku za 230 Kč. 

 

Neděle 23. října FOTOSEMINÁŘ Úprava digitální fotografie

Místo a čas budou ještě potvrzeny. Navazujeme na jarní fotografování v přírodě, opět s lektorem Tomášem Pospíšilem, kterého fotit prostě baví.

 

Úterý 25. října SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Kniha jako dokument doby + Výstava knižních záložek

18.00 | Fox club (v prostorách Klubu pro senory), Javoříčská 2, zast. tramvají Okresní soud

Tentokrát se ponoříme do knih, které zpracovávají nějakou historickou událost. Literatura faktu je neuvěřitelně pestrá, patří sem paměti, deníky, životopisy nebo cestopisy, ale také žánr non fiction, stojící na rozhraní románu a reportáže, který líčí skutečnou událost. Přineste ty, které vás oslovily, anebo si přijďte jen poslechnout, co se líbilo jiným. 

Zároveň proběhne výstavka vašich nejmilejších knižních záložek. Přijďte se s nimi pochlubit!

Těší se na vás Eva Sommerová. Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 20 Kč.