Říjen 2017 s Malou liškou

24.09.2017 16:54

Letos se nám podzim vecpal do života docela nečekaně a nešetrně brzo. Babí léto snad vůbec nebylo a při srovnání loňských fotek z této doby a těch aktuálních je až nápadné, kolik málo svršků jsme před rokem měli na sobě oproti tomu, jak je to dnes. Nicméně, jak se nedávno přesvědčili účastníci Liškostřeleckého turnaje, který se konal 23. září pod deštivou oblohou, dobrou akci nedělá ani tak počasí jako spíš atmosféra. Ta je u nás témeř vždy zaručena, a proto se nebojte přijít potěšit své zmrzlé srdce a zbavit se podzimního splínu na několik říjnových akcí, z nichž všechny nabízíme svým členům a zároveň i veřejnosti. A kdo podzim miluje, je vítán dvojnásob - a může předsvědčit ostatní, že i toto roční období stojí za to. :-)

 

Úterý 10. října POSED - setkání členů a příznivců olomouckých Přátel přírody

tentokrát u ohníčku a s bonusem - drakiádou 

17.00 | sraz na zastávce MHD Přichystalova (bus č. 22 a 13), Olomouc - Nový Svět

Sejdeme se v městské části Nový Svět.  Zavzpomínáme na mladá léta, a proto, kdo bude chtít, přinese si papírového draka či jiné "vznášedlo", které může pouštět na okolních polích.  Pro nejlepšího "pilota" bude připravena odměna. Poté se přesuneme do zdejší hospůdky Na Hřišti nebo jinam v okolí, kde je možnost opéct si u ohně vlastní špekáčky či jinou uzeninu, brambory, jablka atd. dle libosti. 

Akci vedou Hanka Hulíková a Tonka Caleková. Vstup je volný.

 

 

Čtvrtek - neděle 12. - 15. října SETKÁNÍ PŘÁTEL PŘÍRODY NA RÝCHORÁCH

Šestý ročník celostátního srazu členů a příznivců spolku Přátelé přírody z. s., tentokrát v málo známých Rýchorských horách na východě Krkonoš. Z naší skupiny se nás chystá přes dvacet.  Více...

 

Sobota 28. října TURISTIKA I RELAX Na rozhlednu, do papírny a termálů 

8.15 sraz Olomouc vlevo hala hlavního vlak. nádraží (odjezd vlaku  8.33 směr Kouty nad Desnou)

Státní svátek oslavíme nejen sportováním, ale i kulturou a relaxací. Nejprve si vyšlápneme naučnou stezkou na teprve vloni otevřenou rozhlednu Bukovka u Rapotína, z níž se nabízejí kouzelné výhledy na údolí Desné a hřeben Jeseníků. Po cestě k ní navštívíme mj. i zajímavé lesní balneo. Vedlejší Velké Losiny potom lákají na prohlídku ojedinělého Muzea papíru nebo zámku, známého čarodějnickými procesy. A kdo bude chtít, může se po zhruba 15km túře zrelaxovat ve zdejším termálním parku s pěti vnitřními bazény. 

Výpravu na Šumpersko vede Hanka Hulíková. Návrat do Olomouce je plánován v rozmezí 18. - 20. hod. (dle individuálního zájmu o pobyt v termálech, kdo do nich nepůjde, může odjet dříve).

Příspěvek na akci: členové zdarma, hosté 20 Kč; na srazu se lze domluvit na společných skupinových jízdenkách 

 

Úterý 31. října SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Řekni mi, co čteš...

18.00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 - mezi Drápalem a Pavilonem A Flory

Říjnové posezení knihomilů bude mít volné téma. To znamená, že lze přijít s knihami, které doporučíte ostatním, i načerpat nové tipy na dlouhé zimní večery. K tomu se podává káva nebo čaj, ideální pitivo o podzimních plískanicích. 

Setkání vede Eva Sommerová, vstup je volný.