S liškou za mamuty i do adventu

30.10.2011 21:08

 

Olomoucký klub přátel přírody Malá liška zve na několik akcí, které pořádá v listopadu. Na programu je výlet, hudba a adventní tradice.

V sobotu 12. listopadu můžete vyrazit na výlet za přerovským mamutem. Naučná stezka Předmostím zavede zájemce až do pravěku a do ornitologické stanice Ornis. Sraz je v 8.50 vpravo v hale hlavního nádraží ČD v Olomouci, nebo 9.25 před nádražím ČD v Přerově. Celkem během soboty ujdou účastníci výletu asi 12 kilometrů ve snadném terénu. Akce je určena pro celou rodinu, menší se mohou vézt v kočárku, na koloběžce nebo na kole.

Hudbou proti splínu se bude bojovat v úterý 15. listopadu v sále Nadačního fondu OKNO na Dolním náměstí vedle Hanácké restaurace. Začátek tradičního podvečeru s muzikanty a folkovými písničkami je v 18 hodin.

Adventní věnce si vyrobí účastníci výtvarné dílny ve čtvrtek 24. listopadu. Opět v sále Nadačního fondu OKNO se začíná v 18 hodin, příspěvek na materiál a program je 80 korun. S sebou si přineste pouze chvojí a čtyři adventní svíčky. Malá liška pro vás připraví ostatní materiál, drátky, lepidla, sušené ovoce a ozdoby.

Více se o aktivitách pro všechny generace dozvíte na www.malaliska.cz.

Autor: Martin Hála

Zdroj: Olomouc.eu » Radniční listy 2011 » Říjen 2011