Sedmému turnaji dominovala retrostřelnice s papírovými růžemi

27.08.2020 15:53

Již posedmé jsme koncem léta, v sobotu 22. srpna 2020, uspořádali oblíbený Liškostřelecký turnaj, z toho potřetí v příjemném areálu TJ Sokol Bělidla v Olomouci. Počtvrté se účastníci turnaje utkali o putovní pohár ve střelbě ze vzduchovky a letos poprvé se ho podařilo loňskému vítěznému střelci obhájit. Jirka Zatloukal si tak pohár znovu odvezl domů a jsme zvědaví, jestli bude příští rok následovat do třetice všeho dobrého.

Jako nejtěžší disciplína se opět ukázal hod do liščí kapsy tenisákem. Mnozí se netrefili ani jednou a po trénování měl nakonec nejlepší mušku Vojta Zatloukal. Putovní plaketku za vítězství v turnaji ve stolním tenise získala stejně jako předloni Helena Piterková. A v doplňkové disciplíně lukostřelba si nejlépe vedl Tomáš Lenfeld.

Po skončení soutěží jsme se všichni nadšeně vrhli k liščí retrostřelnici s papírovými růžemi na špejlích s logem, připomínajícím letošních deset let existence Malé lišky. „Měli jsme obavy, jestli se bude dařit do špejlí trefit, nakonec se to ale téměř všem při povolených třech pokusech podařilo,“ přiblížila dění na střelnici Hanka Hulíková. Střílelo se i na kovové panáčky a potom nás už zvedající se vítr a mraky zahnaly do vnitřních prostor sokolovny, protože to vypadalo, že přijde pořádná bouřka. Ta se ale nakonec nekonala a strávili jsme několik dalších příjemných hodin při hraní na kytaru, ukulele a zpěvu. Sedmý Liškostřelecký turnaj, který přilákal na dvě desítky členů a hostů, tak byl opět úspěšný a už se těšíme, co vymyslíme pro rok příští.

Výběr z fotek z Liškostřeleckého turnaje najdete zde.