Setkávání a společná činnost už velice chybí. Aspoň trochu jsme to dohnali pod radíkovskou věží

24.01.2021 18:12
Současná vládní proticovidová omezení nám stále ještě neumožňují pořádat naše organizované akce. Stále je povoleno vydávat se mimo obydlí pouze ve dvou, ve více, více jen tehdy, jsou-li to členové téže domácnosti. Nezakazuje nám to ale někde se spolu venku setkat. Proto jsme se srazili v sobotu 23. ledna ve 12:30 hod. u Chaty Pod Věží u Radíkova. 
 
Zjistili jsme, jak nás doba covidová fyzicky i psychicky změnila, jak se máme, co děláme, co je u nás nového nebo starého. Dali jsme si spolu něco z nabídky Chaty Pod Věží a po nějaké chvíli jsme se rozešli směrem ke Svatému Kopečku. 
 
Na náměstíčku u baziliky bylo otevřené okénko cukrárny, což jsme využili a ochutnali zdejší kávu a zákusky. Pak někteří pokračovali pěšky až do Olomouce, jiní jen do Samotišek a zbytek odjel autobusem už přímo ze Svatého Kopečka.

Současná vládní proticovidová omezení nám stále ještě neumožňují pořádat naše organizované akce. Stále je povoleno vydávat se mimo obydlí pouze ve dvou, ve více jen tehdy, jsou-li to členové téže domácnosti. Nezakazuje nám to ale někde se spolu venku setkat, když při tom dodržíme všechna platná omezení. Proto jsme se srazili v sobotu 23. ledna 2021 půlhodinu po poledni u Chaty Pod Věží u Radíkova. Příležitost využilo a na místo srazu se dostavilo téměř 20 našich členů.

Zjistili jsme, jak nás doba covidová fyzicky i psychicky změnila, jak se máme, co děláme, co je u nás nového nebo starého. Dali jsme si spolu něco z nabídky Chaty Pod Věží a po nějaké chvíli jsme se rozešli směrem ke Svatému Kopečku. V lese a na čerstvém vzduchu bylo moc pěkně, taková psychohygiena už byla opravdu potřeba.

Na náměstíčku u baziliky bylo otevřené okénko cukrárny, což jsme využili a ochutnali zdejší kávu a zákusky. Pak někteří pokračovali pěšky až do Olomouce, jiní jen do Samotišek a zbytek odjel autobusem už přímo ze Svatého Kopečka.

Omezení obsažená v systému PES sice velice komplikuje činnost spolků založených na setkávání lidí a dělání věcí spolu, ale my jsme si na svém lednovém srazu docela dobře poradili. Akci jsme přizpůsobili vládním nařízením, všechna opatření jsme dodrželi, a přesto jsme si společný sraz užili. 

Zhruba za tři týdny bychom chtěli uspořádat další. Jakmile to vymyslíme, dáme samozřejmě vědět!

Výběr fotek z Dostaveníčka pod věží najdete zde.