Slavíme Den pro přírodu. Pojďte s námi na výlet!

23.05.2019 16:03

O prvním červnovém víkendu můžete i vy oslavit Den pro přírodu. Tento pohyblivý svátek české větve mezinárodního hnutí Přátelé přírody (Naturefriends International) připadá vždy na sobotu nejbližší 5. červnu, kdy si připomínáme Světový den životního prostředí. Členové spolku Přátelé přírody z. s. a jeho příznivci oslaví Den pro přírodu už popáté. Připojujeme se i my, olomoucká místní skupina našeho spolku.

 

Sobota 1. června DEN PRO PŘÍRODU 

Výlet z Lošova přes Posluchov do Velké Bystřice

aneb kousek za humny přes hvězdárnu, vodní nádrž a na vodopád

8.45 │ sraz zast. MHD bus 11 Olomouc-Lošov

Svátek českých Přátel přírody – "Den pro přírodu" - půjdeme letos oslavit do blízkého okolí Olomouce. Vydáme se po jedné z tras našeho projektu Do přírody ve městě, a to kolem Lošova přes zdejší hvězdárnu a vodní nádrž Zlatý důl. Protáhneme ji ale ještě do Posluchova k tamním vodopádům a ještě dále do Velké Bystřice. Celkem našlapeme kolem 15 km a do Olomouce se vrátíme okolo 18. hodiny.

Akci vedou Hana Hulíková a Helena Jandová. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 30 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na akci se lze domluvit na společných jízdenkách zpět z Velké Bystřice.