Únor 2016 s Malou liškou

26.01.2016 21:53

AKTUALIZOVÁNO 16.2.2016

Letošní zima je opět podivná, stejně jako loni. Od začátku roku jsme už zažili sníh i teploty kolem 13 stupňů. V únoru se snad dočkáme a běžkaři mezi námi budou vrnět blahem. A pokud ne, nevadí. My, Malá liška, jsme flexibilní a v každém počasí si poradíme. Přidejte se na naše únorové akce v přírodě v Olomouckém kraji, ale také k našim kulturním aktivitám v rámci Olomouce. Jsou otevřené všem veselým lidem a pokud není napsáno jinak, přístupné i bez předchozího přihlášení.

Leták s únorovými akcemi: 1602_malaliska_letak_unor2016.pdf (305 kB)

 

Úterý 2. února Cvičení s Marií – jóga jinak

17:30 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Člověk je plný předsudků. Třeba takových, že jóga znamená jen lotosový květ anebo že cvičitelkou může být jen mladá a štíhlá žena. Přijďte se mezi nás podívat a přesvědčit se, že všechno je jinak a přesto fajn. Trochu cviků na uvolnění těla, mysli a hlavně dobrá nálada a pohoda v duši. Cvičební úbor není třeba.

Akci vede Marie Březinová, cvičitelka jógy a dalších technik. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

 

Čtvrtek 11. února CESTOVATELSKÝ VEČER Arménie a Gruzie

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Putování po zajímavostech a památkách Arménie a Gruzie, míst, která byla křižovatkou různých kultur a národů, svědkem mnoha bitev, ale i míst, kde vzniklo první křesťanství a zachovaly se živé křesťanské monastýry vybudované v malebných místech daleko od civilizace. Putování křížem krážem po Gruzii až po horstva jižního Kavkazu, návštěva černomořského pobřeží. Nahlédnutí do hlavních měst – Jerevanu a Tbilisi.

Večerem provází Iva Dvořáková. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

 

Úterý 16. února HUDEBNÍ VEČER Malé zimní folkování…

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud

Akustické pohodovky českého folku inspirované lidovkami, zkrátka folklórem. Zazpívejte si s námi písničky Vlasty Redla, Pavla Žalmana Lohonky, od Fleretů, Čechomorů a dalších interpretů, kteří se nechali inspirovat lidovými motivy... v osobitém podání Hynka Pečinky, Mariana Jandy a dalších. K tomu se bude podávat dobré bílé a červené víno.

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

 

Sobota 20. února TURISTIKA Poznáváme Drahanskou vrchovinu

9:15 | vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n., lze přistoupit cestou do vlaku (odjezd 9:30 směr Prostějov)

Náš výlet tentokrát začneme v Jesenci, kde je nádherný barokní zámek. Krásnou přírodou Drahanské vrchoviny po trase Jesenec - Dzbel - Šubířov – Konice provede účastníky Hanka Hulíková a Hynek Pečinka. V Šubířově je plánována zvláštní občerstvovací pauza. Celá trasa má okolo 15 km. Návrat do Olomouce je plánován na 17:30 hod. 

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společnou jízdenku.

 

Čtvrtek 25. února SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Poetika houpacího koně

18:00 | literární kavárna Druhý domov, Nábřeží 11; tram 2, 3, 4, 6 (Žižkovo nám.), bus č. 14 (U Bristolu)

Všechno na světě nemusí mít význam, proto se tentokrát zaměříme na úplný nesmysl - dadaismus. Při tomto setkání s knížkou vypneme naše rozžhavené mozky a zapojíme smysly. Na literaturu budeme koukat, budeme ji poslouchat, dotýkat se jí, čichat ji a možná i trochu ochutnáme. A krom toho nás čeká i kraťounký workshop, odkud si každý odnese vlastní dada báseň.

O houpacích koních pohovoří Radek Hrachovec. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.