Únor 2017 s Malou liškou

31.01.2017 14:45

Letošní zima je překvapivě bílá. Na to na Hané opravdu nejsme zvyklí, jakož ani na to, že se sníh, když už napadne, udrží déle než dva dny. Protože tomu tak letos je, stihli jsme jen za leden dva sobotní výlety s kombinací pěších a běžkařů. V únoru zařazujeme dokonce sólo akci pro běžkaře, během které si pěšáci v teple domova mohou prohlížet fotky z našich loňských akcí. Dále také nabídneme možnost zahrát si Scrabble. Druhý únorový výšlap nás zavede na česko-moravské pomezí - do Lanškrouna a jeho těsného okolí. A na Setkání s knížkou si můžete přijít pro aktuální (či staré zlaté) knižní tipy.

Víte, co říkali naši předkové? Jestli únor honí mraky, staví březen sněhuláky. Tak pozor na to!

Všechny níže uvedené akce jsou přístupné veřejnosti. Akce pořádáme pro veselé dospělé, rodiny s dětmi i seniory. Pro každou věkovou skupinu máme pestrou nabídku.

 

 

Sobota 11. února TURISTIKA Na běžky do neznáma

7.30 | sraz vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n.

Výlet je tak trochu pro dobrodružnější povahy, protože se sejdeme se v určenou hodinu na hlavním vlakovém nádraží a pojedeme tam, kde ještě bude v tu dobu sníh na běžkování podle vzájemné dohody, nálady a aktuálního počasí. Odjezd nejbližších vlakových a autobusových spojů směrem do hor je v rozmezí 7.50 – 8.25 hod. Návrat do Olomouce je plánován kolem 17. - 18. hod. Akci vede Hanka Hulíková.

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společnou jízdenku.

 

Úterý 14. února POSED Hrajeme scrabble

18.00 | Restaurace Na Baště, Dobrovského 26 (pod „Hanáckým kopcem“)

Druhé letošní posezení (proto „Posed“) olomouckých Přátel přírody se svými příznivci (i s vámi) bude pro ty, co si chtějí hrát, zpestřeno možností zahrát si Scrabble, a to hned u několika stolků. Neznalce rádi naučíme základy.

Kdo hrát nebude, může se dobře najíst i napít z nabídky restaurace nebo si povykládat s ostatními přítomnými.

Akci pořádá Hynek Pečinka. Vstup je volný.

 

 


Sobota 25. února TURISTIKA Kolkolem Lanškrouna

8.40 | sraz vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd 8.56 směr Šumperk)

Lanškroun (neboli „zemská koruna“) je městečko na pomezí Čech a Moravy, jehož historie se píše od 13. století. Kromě zajímavých historických památek a rodáků se pyšní zasazením do příjemné krajiny. Seznámíme se s historickým centrem Lanškrouna, projdeme se kolem pětice rybníků v blízkosti města hojně osídlených ptactvem i bobry, ochutnáme Eduardův pramen, staneme na Zámeckém vrchu, kde stojí torzo lichtenštejnského zámku, a posedíme ve formanské krčmě ze 17. století. Ujdeme celkem 17 km. Návrat do Olomouce buď v 17.49, nebo v 18.39 hod.

Akci pořádá Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

Na srazu se lze domluvit na společnou jízdenku za cca 170 Kč

 

Úterý 28. února SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Řekni mi, co čteš…

18.00  | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 - mezi restaurací Drápal a Výstavištěm Flora

Únorové besedování o zajímavých knihách bude v režii účastníků. Máte možnost přijít s knihou (nebo hned s několika) pod paží a doporučit ji ostatním, nebo si přijít nechat poradit, co se zrovna hodí přečíst. A nad námi se bude vznášet motto Řekni mi, co čteš, a já ti povím, kdo jsi.

Těší se na vás Eva Sommerová a Lenka Pospíšilová. Vstup je volný.