Únor 2018 s Malou liškou

21.01.2018 18:53

Letošní zima je opět podivná, stejně jako loni. Od začátku roku jsme už zažili sníh i teploty kolem 13 stupňů. V únoru se snad dočkáme a lyžaři mezi námi budou vrnět blahem. A pokud ne, nevadí. My, Malá liška, jsme flexibilní a v každém počasí si poradíme. Přidejte se na naše únorové akce: jedeme za Baťovým odkazem do Zlína, zahrajeme si stolní hry na Posedu, na lyžařské víkendovce se snad dočkáme sněhu, v Chocni a Brandýse nad Orlicí pak určitě překvapení z neznáma a na Setkání s knížkou bude čekat porce svěžího anglického humoru. Všechny naše akce jsou otevřené každému veselému člověku, a pokud není napsáno jinak, přístupné i bez předchozího přihlášení.

Leták s únorovým programem: 1802_malaliska_unor.pdf (270 kB) 
 

Sobota 3. února EXKURZE Do Zlína nejen za odkazem Tomáše Bati

8.45 | sraz vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd vlaku 9.11 směr Brno)

Na druhou letošní exkurzi pojedeme do Zlína. Světoznámého podnikatele a tvůrce obuvnického impéria si připomeneme návštěvou Baťova institutu, unikátního kulturního centra, které vzniklo přestavbou budov Baťova továrního areálu. V něm navštívíme s průvodcem i Muzeum obuvi, výstavu Zikmund a Hanzelka a prohlédneme si netradiční výtah - pojízdnou kancelář šéfa Baťových závodů. 

Po obědě se přesuneme do světa fantazie. Místním busem se přepravíme k prohlídce zlínských filmových ateliérů, v nichž tvořili například Hermína Týrlová a Karel Zeman. Návrat do Olomouce je plánován kolem 18. – 19. hod. Akci vede Eva Sommerová.

Pozor! Kvůli zajištění skupinových prohlídek je třeba se na exkurzi přihlásit do 29. ledna na e-mail evasommerova@gmail.com.

Příspěvek na akci: členové spolku zdarma, hosté 20 Kč. Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společných jízdenkách. 

 

Úterý 13. února POSED Scrabble a jiné stolní hry

18.00 | Restaurace Na Baště, Dobrovského 26 (pod "Hanáckým kopcem")

Druhé letošní posezení (proto „Posed“) olomouckých Přátel přírody se svými příznivci (i s vámi) bude pro ty, co si chtějí hrát, zpestřeno možností zahrát si Scrabble a jiné stolní hry. Můžete donést i svoje oblíbené. Neznalce rádi naučíme základy, experty prosíme o shovívavost. :-)

Kdo hrát nebude, může se dobře najíst i napít z nabídky restaurace nebo si povykládat s ostatními přítomnými. Vstup je volný.

 

 

Čtvrtek - neděle 15. - 18. února VÍKENDOVKA Lyžařský víkend v Beskydech

Horní Bečva (okr. Vsetín)

zasněžený pobyt pro fanoušky zimních sportů a jiných zábav. Více...

 

Sobota 17. února TURISTIKA Z Chocně hopsa hejsa dojdem do Brandejsa

8.15 | sraz vlevo v hale vlakového nádraží Olomouc hl. n. (odjezd 8.31 směr Praha)

Druhý únorový turistický výlet nás zavede do východočeské Chocně. Všichni ji známe z vlaku, leží na trati do Prahy. Ale kdo z nás zde z vlaku vystoupil a zažil atmosféru „města v parku – parku ve městě“, které tu na břehu Tiché Orlice je od 13. století? Projdeme se choceňskými památkami a přírodním parkem podél řeky dojdeme do blízkého a stejně starého Brandýsa nad Orlicí. Po jeho prohlídce odjedeme vlakem domů. Během poznávání přírody a historie ujdeme za celý den asi 12 kilometrů. Do Olomouce přijedeme v 16.44, nebo o dvě hodiny později. Jak to vyjde. 

Akci pořádá Hynek Pečinka. Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč.

Jízdné si hradí každý zvlášť, na srazu se lze domluvit na společnou jízdenku za cca 200 Kč.

 

Úterý 27. února SETKÁNÍ S KNÍŽKOU Jerome Klapka Jerome

18.00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 (mapa)

Jerome Klapka Jerome byl anglický spisovatel a redaktor přelomu 19. a 20. století, známý zejména pro své humoristické povídky a cestopisy. Jeho nejznámějším dílem jsou Tři muži ve člunu a volné pokračování Tři muži na toulkách. „Třeba přiznat, že kočky mají víc světské chytrosti než psi - že mají více na mysli své vlastní zájmy a jsou méně slepě oddány zájmům svých přátel. Nás lidi přirozeně takové sobectví uráží.“ říká například.

Přijďte si vychutnat ukázky typického anglického humoru. Náladu vám zlepší Hynek Pečinka a Eva Sommerová.

Příspěvek na akci: členové Přátel přírody zdarma, hosté 20 Kč