Září 2013 s Malou liškou

13.01.2013 14:07

Poslední měsíc letošního léta je tu a s ním nejen vzpomínání na prázdninové zážitky, třídění fotek a zvykání si na pracovní rytmus poté, co se nikomu skoro tři měsíce nedalo dovolat na pracovní stůl. Jsou tu i naše akce se zajímavými tématy, na kterých potkáte fajn lidi a na kterých ti fajn lidi potkají vás. Nezklamte je a stavte se na jednu, nebo hned několik z nich.

Leták ke stažení: mala_liska_2013_zari.pdf (307783)

 

 

Pátek 6. září: Deskohraní – společenské hry pro každého

16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími zkušenými hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet.

Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Úterý 10. září: Posed – zážitky z prázdnin

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Posezení našich členů a příznivců, na kterém se můžete s námi lépe poznat. Lze přijít i odejít průběžně mezi 18. a 20. hodinou. Přijďte představit své zážitky z léta – můžeme promítnout vaše fotky. Dozvíte se taky, jak bude vypadat naše říjnová týdenní akce v jižním Německu, a můžete se na ni přihlásit.

 

Víkend 13. – 15. září: Zlatokopecký víkend, Zlaté Hory

Aktivní víkend pro všechny generace ve Zlatých Horách a okolí. Příroda podzimních Jeseníků, návštěva zlatokopeckého skanzenu s možností rýžování zlata, mechové jezírko na Rejvízu, rozhledna u Zlatých Hor, zřícenina hradu, večer s country hudbou a opékáním buřtů a další možnosti zábavy.

Akci vede Eva Kráčmarová, bližší info: tel. 737 420 371, e.kracmarova@seznam.cz. Přihlášky do 8. 9. u vedoucí akce nebo na fox@malaliska.cz

Příspěvek na akci: ubytování s plnou penzí 550 Kč člen klubu / 600 Kč nečlen + doprava (pojedeme společně auty, hlaste volná místa)

 

Úterý 24. září: Setkání s knížkou – Ostře sledovaný Hrabal

18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – hned u zastávky tram 1, 4, 6 Okresní soud

Na září jsme připravili povídání o životě a knihách Bohumila Hrabala. Jednoho z našich nejvýznamnějších a nejosobitějších spisovatelů druhé poloviny 20. století poznáme z úryvků z jeho díla, z ukázek filmů i z vašich zážitků ze čtení.

Těší se na vás Eva Sommerová. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

 

Neděle 29. září: Výlet do hanáckého Záhoří

8:15 | vlevo v hale hl. nádraží ČD v Olomouci, návrat 18:02 tamtéž

Zářijový výlet nás zavede do oblasti Záhoří, poslední hanácké výspy až pod Hostýnskými vrchy. Exkurze s místním patriotem po památkách městyse Dřevohostice a pak ještě po zajímavostech Bystřice pod Hostýnem. To vše v babím létě moravského venkova.

Akci vede Hynek Pečinka, bližší info: fox@malaliska.cz, tel. 602 431 149. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč (+ cca 120 Kč na dopravu vlak/bus, možno se přidat na skupinovou jízdenku)